FOTO: Gradska preduzeća spremno dočekuju zimsku sezonu

FOTO: Gradska preduzeća spremno dočekuju zimsku sezonu

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe.

U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe JKP "Put", JKP "Gradsko zelenilo", JKP "Parking servis" i JKP "Čistoća".


Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, istakao je da su JKP „Put“ i ostala javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

- Sednica Operativnog štaba zimske služe Grada Novog Sada održana je u subotu 5. novembra. Prema izveštajima koje smo do sada dobili sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i ljudstva, pripremljena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu – rekao je Vladimir Stojković i dodao da situacija na terenu potvrđuje spremnost preduzeća za predstojeću zimsku sezonu.


Kako je rečeno tokom smotre, obezbeđena je dovoljna količina putne soli, 2800 tona i 11 tona magnezijuma za čišćenje mostova, kao i odgovarajući broj dežurnih ekipa koje će raditi na poslovima čišćenja snega i održavanja saobraćajnica.

Rukovodilac Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski rekao je da ta zimska služba na teritoriji grada održava ukupno 800 km saobraćajnica, i to sa 22 radne jedinice angažovane za potrebe posipanja soli i 35 radnih jedinica za čišćenje snega, a u slučaju vanredne situacije biće aktivirani svi kapaciteti zimskih službi na teritoriji Grada Novog Sada.


Izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci telep gradonačelnik Miloš Vučević matična knjiga rođenih vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja EPS novorođenčad RHMZ betanija jkp novosadska toplana almaško groblje raspored sahrana novi sad radosne vesti porodilište dunav jkp lisje servisne informacije gradsko groblje Miloš Vučević bez struje servisne informacije novi sad isključenja struje sahrane horoskop bez vode novosadsko porodilište bebe havarija na vodovodu