FOTO: Gradska preduzeća spremno dočekuju zimsku sezonu

FOTO: Gradska preduzeća spremno dočekuju zimsku sezonu

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe.

U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punktove Zimske službe JKP "Put", JKP "Gradsko zelenilo", JKP "Parking servis" i JKP "Čistoća".


Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, istakao je da su JKP „Put“ i ostala javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

- Sednica Operativnog štaba zimske služe Grada Novog Sada održana je u subotu 5. novembra. Prema izveštajima koje smo do sada dobili sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i ljudstva, pripremljena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu – rekao je Vladimir Stojković i dodao da situacija na terenu potvrđuje spremnost preduzeća za predstojeću zimsku sezonu.


Kako je rečeno tokom smotre, obezbeđena je dovoljna količina putne soli, 2800 tona i 11 tona magnezijuma za čišćenje mostova, kao i odgovarajući broj dežurnih ekipa koje će raditi na poslovima čišćenja snega i održavanja saobraćajnica.

Rukovodilac Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski rekao je da ta zimska služba na teritoriji grada održava ukupno 800 km saobraćajnica, i to sa 22 radne jedinice angažovane za potrebe posipanja soli i 35 radnih jedinica za čišćenje snega, a u slučaju vanredne situacije biće aktivirani svi kapaciteti zimskih službi na teritoriji Grada Novog Sada.


Izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan