FOTO: "Gradsko zelenilo" dobilo novu mehanizaciju

FOTO: "Gradsko zelenilo" dobilo novu mehanizaciju

JKP "Gradsko zelenilo" nastavilo s modernizacijom mehanizacije.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog javnog gradskog preduzeća, sredstvima iz gradskih kapitalnih subvencija za 30 miliona dinara nabavljeno je šest tarupa, tri traktora s kosačicama, od kojih je jedan namenjen košenju trave na kosinama, kao i dva vozila za prevoz radnika. Za razliku od malih kosačica koje dnevno mogu da pokose maksimalno oko 4000 m2 , tarupi i traktori s kosačicama imaju deset puta veći kapacitet.

- Zahvaljujući obnovi mehanizacije "Gradsko zelenilo" je sada sposobno za realizaciju više velikih projekata istovremeno, uz poslove redovnog održavanja zelenila na više od 470 hektara i 160 hektara korovskih površina: za oko mesec dana očekuje nas početak sezone uklanjanja ambrozije, u toku je preseljenje rasadnika, za nekoliko dana počinju pripremni radovi na podizanju novog parka između Nove Detelinare i Novog naselja, kao i obimni radovi u Kameničkom parku koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajina, imamo veliki broj ugovorenih usluga trećim licima itd. Ono što je bitno napomenuti je da se nova mehanizacija, uz dodatne priključke, može koristiti i za potrebe Zimske službe, što znači da će biti angažovana tokom cele godine – kaže se u saopštenju "Gradskog zelenila".

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija KCV raspored sahrana novi sad bez vode jkp lisje RHMZ bebe raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje isključenje vode novosadsko porodilište Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje servisne informacije Aleksandar Vučić javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija matičar novi sad servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosađani betanija 27. novosadski maraton izmena režima saobraćaja novorođenčad sahrane novi sad jkp novosadska toplana novosadska policija elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad