FOTO: "Gradsko zelenilo" izvodi radove na putnom pravcu Novi Sad – Čenej

FOTO: "Gradsko zelenilo" izvodi radove na putnom pravcu Novi Sad – Čenej

Radi zaštite od vetra potrebno zameniti postojeći drvored.

Kako saopštavaju iz JKP "Gradsko zelenilo", jedan od osnovnih ciljeva ovog preduzeća je i povezivanje zelenih površina uz putne pravce koji spajaju grad sa prigradskim naseljima.

- Za područje Čeneja, kao i za najveći deo Vojvodine, karakteristična je slaba pošumljenost, a zimi i pojava snežnih nanosa duž puteva. Tokom ostalih godišnjih doba na putu prema Čeneju česti su jaki udari vetra, tako da je važno formiranje vetrozaštitnog pojasa – kažu u "Gradskom zelenilu, te dodaju da se na pomenutom putnom pravcu, u okviru postojećeg drvoreda, nalazi 130 stabala lipe koja su vremenom oštećena i koje je potrebno zameniti.


Umesto njih, radnici "Gradskog zelenila“ na površini duž puta Novi Sad – Čenej sade 300 stabala platana, javora i lipe. Planirano je i podmlađivanje žive ograde, kao i orezivanje postojećih stabala. Кrčenje samonikle vegetacije završeno je na 6.340 kvadratnih metara, kažu u tom javnom gradskom preduzeću.


U zoni autobuskih stajališta biće postavljene 22 klupe i osam drvenih korpi za otpatke, dodaje se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vodovod bez struje vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Daško i Mlađa smanjen pritisak vode isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija almaško groblje sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad odbojka bez vode elektrovojvodina memorijal velikana vreme danas groblje OK Vojvodina lisje raspored sahrana novi sad bebe servisne informacije havarija na vodovodu betanija jkp lisje gradsko groblje Isključenje struje Voša Spens