FOTO I VIDEO: Devojka anđeoskog glasa razgalila srca Novosađana

FOTO I VIDEO: Devojka anđeoskog glasa razgalila srca Novosađana

Mnogim prolaznicima u Zmaj Jovinoj ulici u nedelju su do uha i srca doprle izvorne i pop pesme koje je, sa posebnom emocijom, izvodila ljupka sedamnaestogodišnja devojka. Glavnom gradskom "džadom" odjekivao je zvonak, umilni glas, snažan i grlen čak i bez ikakvog ozvučenja, koji je nagnao i stare i mlade da se osvrnu i zastanu.

Mnogi su zastali da je počaste, neki su vikali: “Bravo” ili drugim rečima pokazivali svoje oduševljenje onim što čuju, a nekima su se u očima mogle videti i suze.

Njenom pesmom smo ostali zatečeni i mi, što nas je podstaklo da porazgovaramo sa našom mladom i talentovanom sugrađankom.Zove se Jelena Božin, rođena je i živi u Novom Sadu i ide u “Isidorinu” gimnaziju. Kaže da je deset godina igrala folklor, pa je tom prilikom naučila i zavolela izvorne pesme. Upravo prilikom priprema tih nastupa je prvi put primećen njen ogroman talenat za pevanje, te je često dobijala solo deonice.

Jelena se pevački edukuje tek godinu dana, a sada kreće i u osnovnu muzičku školu, na odsek za solo pevanje. Želja joj je i da nauči da svira klavir. Njeni planovi su svakako usmereni ka muzici, te bi jako volela da se njome ozbiljno bavi, a tvrdi da ima smisla i za glumu.I sama kaže da od prolaznika dobija puno divnih komplimenata, što joj daje "vetar u leđa". A kako i ne bi, kad pored svih sjajnih uličnih svirača i performera, njena pesma ama baš nikog ne ostavlja ravnodušnim...

Kaže da joj uvek, pri uličnom izvođenju, društvo pravi neko od prijatelja, i time joj daje moralnu podršku. Danas je to bio jedan od drugara.

Uz malo sreće i prave stručne podrške, verujemo da mladu Novosađanku očekuju sjajni dani. Do tada, ostaje da uživamo u njenom glasu dok šetamo centrom Novog Sada.

 

Tekst: Svetlana Bogićević

Oceni vest:
35
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • BorkoNS

  pre 1233 dana i 20 sati

  Prelepo. Cudi me da se nisu nasli neki autonomasi, cankovci,...itd. da joj dobacuju kao onom deki sto svira srpske nacionalne instrumente.

  Oceni komentar:
  10
  14
 • Slađana

  pre 1233 dana i 18 sati

  Devojka anđeoskog glasa koja peva srcem, dušom, emocijom. Dragulj...

  Oceni komentar:
  1
  20