FOTO i VIDEO: Građanski aktivisti brane Šodroš, dežuraće da spreče seču stabala

FOTO i VIDEO: Građanski aktivisti brane Šodroš, dežuraće da spreče seču stabala

Protest Novosađana zbog uništavanja Šodroša, Dunavca, ali i Kameničke ade zbog izgradnje novog mosta održan je danas u blizini kajakaškog kluba "Liman".


Kako su rekli ekološki aktivisti iz više organizacija, samoorganizovali su se da bi odbranili seču šume na toj lokaciji koja je počela juče.Vesna Galečić
iz udruženja OSNA je poručila da će se ljudi od danas, pa nadalje okupljati i stražariti u smenama kako bi sprečili seču višedecenijske šume. Aktivisti smatraju da radovi nisu odobreni od nadležnih institucija.Ekološki front Novi Sad je objavio sledeće.

Šuma na Šodrošu nestaje! Počev od večeras organizujemo straže kako bismo očuvali jedinu preostalu šumu u Novom Sadu. Dođite SADA kod Kajakaškog kluba "Liman" i pridružite se građanima u odbrani Šodroša. Šuma se seče protivno Zakonu o lovstvu jer je trenutno period gneždenja ptica!
 
UPUTSTVO ZA STRAŽARE
 
1. Fotografišite seču, ptice i ostale životinje. Fotografije pošaljite na stranicu Ekološkog fronta Novi Sad ili na Dunavac- Šodroš, Eko straža Novi Sad ili Organizacija za očuvanje prirode i životinja - OSNA.
 
2. Ako primetite drvoseče:
 
– Tražite poslovođu. Ako poslovođa nije tu, tražite NALOG.
 
– Ako nemaju nalog, zovite POLICIJU i recite im da je u toku nezakonita seča (192).
 
– Zovite inspektora šumarsko-lovnog Milenu Grahovac na 063 1080228 i 021 420075. Prijavite nezakonitu seču.
 
– Snimajte razgovore!

Aktivisti su složni da odustati neće, a postoje ideje da se postave i šatori, kao i da će tražiti da se obrate odbornicima Skupštine grada.Ujedno pozivaju sve Novosađane da im se pridruže i podrže ih u odbrani Novog Sada.


Oceni vest:
13
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slušaće oluju

  pre 477 dana i 12 sati

  ZAJEDNO protiv silnika!

  Oceni komentar:
  8
  15
 • Lošmi

  pre 477 dana i 5 sati

  Neka očiste ceo Ribarac od smeća i olupina kad već dežuraju tamo.

  Oceni komentar:
  7
  8