FOTO i VIDEO: Kordon party na Šodrošu – Novosađani pevali od muke

FOTO i VIDEO: Kordon party na Šodrošu – Novosađani pevali od muke

Stotinak Novosađana okupilo se na muzičkom druženju pod nazivom Kordon party, koje je u subotu održano na Šodrošu ispred policijskog kordona koji čuva ogradu budućeg gradilišta.

Panj je poslužio kao bina muzičaru Robiju pankeru koji je svirao i pevao (uz podršku publike) poznate numere KUD Idijota, Ateist repa, Vojvođanskog bluz benda, Provokacije...

Nakon svirke svi su se povukli u "Šodroš Survivor kamp", čiji su stanovnici i organizovali večerašnji događaj.


Da podsetimo, pre jedanaest dana radnici kineske kompanije CRBC počeli su da ograđuju deo šume, jer treba da počnu radovi na izgradnji četvrtog novosadskog mosta. Ekološki aktivisti su pokušali pasivnim otporom da ih zaustave, ali bili su potisnuti jakim policijskim snagama.

Odbrana Šodroša i poslednji dani

Od tada su održana još dva protesta, ali tada su građani pokušali da potisnu policiju kako bi srušili ogradu. Kordon žandarmerije opremljen opremom za razbijanje nereda ih je sprečio u tome i ograda je samo na nekoliko mesta oštećena.

Tokom ovih protesta više građana je privedeno i protiv njih podneta je prekršajna prijava, a protiv nekolicine i krivična.

Šodroški kamperi organizovali su večerašnju muzičku žurku, jer su rekli da više nemaju šta da izgube pa najbolje da onda od muke zapevaju.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan