FOTO i VIDEO: Na šestom protestu "Jedan od pet miliona" u NS potpisivanje "Sporazuma sa narodom"

FOTO i VIDEO: Na šestom protestu "Jedan od pet miliona" u NS potpisivanje "Sporazuma sa narodom"

Šesti put po redu, u Novom Sadu je u 18 časova na Pozorišnom trgu počeo protest "Jedan od pet miliona – stop krvavim košuljama".

Nekoliko desetina studenata, uz parolu "NISI SAM" pre toga su stigli su na Pozorišni trg. Mali broj Limanaca takođe je došao organizovano do SNP-a gde su se priključili već okupljenim građanima koji su potpisivali "Sporazum sa narodom". 

 

Kako je ranije najavljeno, potpisivanje ovog dokumenta biće na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radio-televizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protestne šetnje – kod Pokrajinske vlade i Skupštine grada Novog Sada.Okupljeni građani nose zastave Vojvodine i Srbije, hirurške maske, ima dosta poruka na temu izdaje Kosova,  tu su već poznata parola: "AV zlo i naopako" kao i transparent sa slikom Davida Dragičevića... Ovaj put na skupu nije primećen "levi blok".

 


Prisutnima su se obratili glumac Milorad Kapor, a zatim politikolozi prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović.


Čedomir Čupić je rekao da su uzurpatori najopasniji kada su građani u strahu, ravnodušni i nemoćni  i da "nikada više ne smemo dozvoliti da nas vode neznalice i ljudi sa kupljenim diplomama". Rekao je i da je Novi Sad u svojoj istoriji imao velike znalce i duhovnike i da Novosađani u njihovo ime nikada ne smeju odustati. Po njegovim rečima, demokratiju u Srbiji je uzurpirao Aleksandar Vučić i da su građani izašli  na ulice da na nenasilan način povrate vladavinu prava. Za to su potrebni dobri zakoni i institucije.  

 


Na skupu je bio prisutan i lider "Dveri", Boško Obradović.

 

 

Nešto pre 19 časova okupljeni su krenuli u šetnju. Ovaj put, kolona je išla Jevrejskom ulicom, zatim Futoškom, Braće Ribnikar, Maksima Gorkog, potom je skrenula u Stražilovsku, nastavila duž Žarka Zrenjanina i završena na  raskrsnici kod zgrade Izvršnog Veća.

 

 

Na protestu je bilo prisutno oko 2.000 ljudi, a održani su i završeni bez incidenata uz poziv na novo viđenje sledeće nedelje.

Oceni vest:
15
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ns

  pre 605 dana i 12 sati

  Gradjani Novog Sada, gradjani Vojvodine. Srbije nista? Severna Atina? Ok. S jedne strane ovaj prodaje sve zivo zbog vlasti, a onda i ovaj udarac

  Oceni komentar:
  13
  3
 • saška

  pre 605 dana i 12 sati

  Tako je Novi Sade!
  Pokažimo da još ima građana u ovoj državi i da se ne bojimo!

  Oceni komentar:
  8
  13
 • Boki

  pre 605 dana i 12 sati

  jadni ste

  Oceni komentar:
  24
  6
 • Neoplanta

  pre 605 dana i 10 sati

  Novi Sad - severna Atina, ok, ali, čiko, nije na Balkanu.

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Dobrosav

  pre 604 dana i 22 sata

  Trend osipanja se nastavlja, rekoh ja prošle nedelje, a vi klepajte minuse koliko vam volja, braćo i sestre... :)

  Oceni komentar:
  7
  6