FOTO i VIDEO: Na šestom protestu "Jedan od pet miliona" u NS potpisivanje "Sporazuma sa narodom"

FOTO i VIDEO: Na šestom protestu "Jedan od pet miliona" u NS potpisivanje "Sporazuma sa narodom"

Šesti put po redu, u Novom Sadu je u 18 časova na Pozorišnom trgu počeo protest "Jedan od pet miliona – stop krvavim košuljama".

Nekoliko desetina studenata, uz parolu "NISI SAM" pre toga su stigli su na Pozorišni trg. Mali broj Limanaca takođe je došao organizovano do SNP-a gde su se priključili već okupljenim građanima koji su potpisivali "Sporazum sa narodom". 

 

Kako je ranije najavljeno, potpisivanje ovog dokumenta biće na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radio-televizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protestne šetnje – kod Pokrajinske vlade i Skupštine grada Novog Sada.Okupljeni građani nose zastave Vojvodine i Srbije, hirurške maske, ima dosta poruka na temu izdaje Kosova,  tu su već poznata parola: "AV zlo i naopako" kao i transparent sa slikom Davida Dragičevića... Ovaj put na skupu nije primećen "levi blok".

 


Prisutnima su se obratili glumac Milorad Kapor, a zatim politikolozi prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović.


Čedomir Čupić je rekao da su uzurpatori najopasniji kada su građani u strahu, ravnodušni i nemoćni  i da "nikada više ne smemo dozvoliti da nas vode neznalice i ljudi sa kupljenim diplomama". Rekao je i da je Novi Sad u svojoj istoriji imao velike znalce i duhovnike i da Novosađani u njihovo ime nikada ne smeju odustati. Po njegovim rečima, demokratiju u Srbiji je uzurpirao Aleksandar Vučić i da su građani izašli  na ulice da na nenasilan način povrate vladavinu prava. Za to su potrebni dobri zakoni i institucije.  

 


Na skupu je bio prisutan i lider "Dveri", Boško Obradović.

 

 

Nešto pre 19 časova okupljeni su krenuli u šetnju. Ovaj put, kolona je išla Jevrejskom ulicom, zatim Futoškom, Braće Ribnikar, Maksima Gorkog, potom je skrenula u Stražilovsku, nastavila duž Žarka Zrenjanina i završena na  raskrsnici kod zgrade Izvršnog Veća.

 

 

Na protestu je bilo prisutno oko 2.000 ljudi, a održani su i završeni bez incidenata uz poziv na novo viđenje sledeće nedelje.

Oceni vest:
15
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ns

  pre 145 dana i 17 sati

  Gradjani Novog Sada, gradjani Vojvodine. Srbije nista? Severna Atina? Ok. S jedne strane ovaj prodaje sve zivo zbog vlasti, a onda i ovaj udarac

  Oceni komentar:
  13
  3
 • saška

  pre 145 dana i 17 sati

  Tako je Novi Sade!
  Pokažimo da još ima građana u ovoj državi i da se ne bojimo!

  Oceni komentar:
  8
  13
 • Boki

  pre 145 dana i 17 sati

  jadni ste

  Oceni komentar:
  24
  6
 • Neoplanta

  pre 145 dana i 15 sati

  Novi Sad - severna Atina, ok, ali, čiko, nije na Balkanu.

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Dobrosav

  pre 145 dana i 3 sata

  Trend osipanja se nastavlja, rekoh ja prošle nedelje, a vi klepajte minuse koliko vam volja, braćo i sestre... :)

  Oceni komentar:
  7
  6
detelinara Vreme u Novom Sadu horoskop sahrane jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad elektrovojvodina jkp lisje novosadsko porodilište novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe gradsko groblje servisne informacije matičar novi sad horoskopski znaci Elektrodistribucija Novi Sad sahrana servisne informacije novi sad vremenska prognoza Isključenje struje bez struje isključenje vode sremski karlovci JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad bez vode nevreme isključenja struje