FOTO i VIDEO: Nevreme čupalo stabla i lomilo grane, "Zelenilo" imalo oko 30 intervencija u NS i okolini

FOTO i VIDEO: Nevreme čupalo stabla i lomilo grane, "Zelenilo" imalo oko 30 intervencija u NS i okolini

Nevreme koje je nešto pre 12 sati pogodilo Novi Sad i prigradska naselja, izazvalo je probleme u onim delovima grada u kojima su stradala stabla koja su u nekim slučajevima izazvala i veću materijalnu štetu.

Već smo pisali o ogromnom stablu koje je palo na automobil na Novom naselju i, kako smo saznali, srećom, niko nije povređen.

FOTO i VIDEO: Nevreme uništilo automobil u Novom Sadu


U međuvremenu je ovo stablo uklonjeno, a ubrzo smo dobili dojavu da je i veliki jablan koji se nalazio u dvorištu Gimnazije "Isidora Sekulić" pao, oštetio deo školske, ali i zaštitne ogradu gradilišta kod Banovine.

 


Kada smo došli, na licu mesta je bila policija, a ekipa "Zelenila" verovatno još nije ni stigla jer ovim padom nije došlo do zastoja saobraćaja (osim pešačkog), pošto se u ovom delu ulice saobraćaj i ne odvija od kada se radi podzemna garaža..


Kao što možete videti na fotografijama, ova gromada od drveta je prilično oštetila deo ograde ove novosadske gimnazije, a još veći deo iskrivila.


Kako nam javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo", njihove ekipe su od jutros na terenu, a od 12 časova intenzivno rade na saniranju posledica nevremena koje je prouzrokovalo lomljenje grana i izvaljivanje stabala na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.


Navode da su do oko 15.30 sati imali blizu 30 intervencija, a neke od njih su u Bate Brkića (uklanjanje polomljenih grana vrbe), Antona Urbana, jablan kod Žeželjevog mosta, četinar u Sremskoj Kamenici, ugao Dr Ribara i Narodnog fronta...


Na terenu je utvrđeno da nije bilo povređenih, dok je bilo štete na nekoliko vozila, navodi se u saopštenju "Zelenila".

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan