FOTO I VIDEO: Novogodišnja predstava i paketići za najmlađe članove udruženja za dečju i cerebralnu paralizu

FOTO I VIDEO: Novogodišnja predstava i paketići za najmlađe članove udruženja za dečju i cerebralnu paralizu

Niko bez poklona tokom praznika!

Za sedamdesetak dece, članova Udruženja za dečju i cerebralnu paralizu Južnobačkog okruga "Sunce", petu godinu zaredom organizovana je novogodišnja predstava, kao i dodela paketića. Njima su u utorak, u prostorijama Srednje škole "Dr Milan Petrović", članovi Teatra mladih "Mišolovka" održali polusatnu predstavu, a učenici razreda I-2 Gimnazije "Svetozar Marković" podelili poklone.


Prema rečima sekretara udruženja Jovane Sajić, "Sunce" ima 329 članova iz Novog Sada i još 82 člana iz ostalih delova Južnobačkog okruga. Ove godine se mislilo i na braću i sestre dece sa posebnim potrebama, pa je samim tim podeljeno i više paketića.

– Naše malo ovim porodicama znači mnogo. To je jedan znak pažnje i zato se uvek svi odazovu na ovakve događaje. Ovo je jedini lep povod kada se nalazimo i ne pokušavamo da skupimo pare za neku operaciju ili ne rešavamo neke druge problem – kaže Jovana.


Organizator akcije je Udruženje građana "Novi Sad", a njihovi volonteri su na ovu ideju došli jer smatraju da sva deca treba da budu ravnopravna i ne smeju ostati bez poklona tokom praznika. Ove godine pored gimnazijalaca u pomoć je pritekla i kompanija NIS.


Tekst, video i fotografije:
mojnovisad.com

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan