FOTO i VIDEO: Novosađani nastavljaju sa protestima "Jedan od pet miliona"

FOTO i VIDEO: Novosađani nastavljaju sa protestima "Jedan od pet miliona"

Ideja organizatora je bila da se za Dan državnosti građanima obrate ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa a koji već izražavaju nezadovoljstvo svojim prisustvom na protestima.

Kao i prethodnih sedmica, skup je započeo u 18 sati na Pozorišnom trgu, a građanima se prvo obratio glumac Milorad Kapor i zapitao se ko stoji iza firme Galens.

Nakon njega  govorila je Jelena Kleut, docentkinja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i svojevremeno istaknuta aktivistkinja "Otpora". Ona je rekla da još samo na ulicama i trgovima možemo da budemo slobodni građani. Na pomen "Informera" i "Pinka", građani su burno reagovali, kao i na njeno podsećanje na zastrašivanje novinara koji brane čast profesije. Osudila je nasilje prema neistomišljenicima, rekla da ono mora prestati i pozvala sugrađane na skup sledećeg  petka. 


Penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je predsedniku Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima podsetio je da je u Srbiji uništen penzioni fond i zatražio da se penzionerima vrati zarađen novac. Optužio je Aleksandra Vučića da je izvršio uticaj na Ustavni sud Srbije i smanjio penzije. 

Poljoprivrednik Slavko Vukov, aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine čestitao je Novosađanima još jedan dan protesta i preneo im pozdrave slobodnih Zrenjaninaca...


Protestna kolona ovaj put se kretala u obrnutom smeru od najčešće rute tako da je polazak bio od Bulevara Mihajla Pupina, skretanje u ulicu Žarka Zrenjanina,  nastavak  Stražilovskom, da bi se onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došlo do Pozorišnog trga. 


Protest je bio najmasovniji na Bulevaru oslobođenja. Mnogi vozači su u znak odobravanja pozdravljali kolonu zvukom sirena, pojedini prolaznici su im se pridružili, a na raskrsnici kod Izvršnog veća nekoliko putnika je izašlo iz gradskog autobusa i priključilo se povorci.

Završen je bez incidenata kod Pozorišnog trga uz pesmu "Pukni zoro" i propraćeno je sa nekoliko upaljenih baklji...

Procenjuje se da je bilo prisutno oko 3.000 ljudi.

Oceni vest:
18
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobrosav

  pre 1275 dana i 4 sata

  dobro je, sve ih je manje, do proleća nadajmo se ostaće samo par najzagriženijih. :)

  Oceni komentar:
  17
  3
 • a

  pre 1274 dana i 2 sata

  ove dve sa decom njima bih zabranio lecenje u Srbiji

  Oceni komentar:
  4
  0