FOTO i VIDEO: Od Štrpca i Goraždevca do Novog Sada

FOTO i VIDEO: Od Štrpca i Goraždevca do Novog Sada

U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta", četrdesetak osnovaca sa Kosova i Metohije u pratnji svojih nastavnika, stiglo je u nedelju u glavni grad Vojvodine. Đaci osnovnih škola "Staja Marković" iz Štrpca i "Janko Jovićević" iz Goraždevca (Opština Peć), biće nedelju dana smešteni kod svojih vršnjaka iz novosadskih škola "Žarko Zrenjanin" i "Svetozar Marković Toza".

Deca će zajedno sa svojim domaćinima tokom sledeće nedelje učestvovati u raznim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Posetiće kulturno-istorijske znamenitosti Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore, a jedan dan će provesti i u Beogradu. Biće im održano predavanje o sajber-bezbednosti, oprobaće se u sportskim igrama, ali će uživati i u sadržajima zabavnog karaktera.U nedelju su gosti dočekani u prostorijama Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”. Novosadski osnovci su im izveli himnu “Bože pravde” i pesme “Ovo je Srbija” i “Sini jarko sunce sa Kosova”.


Akcija “Svim srcem za osmeh deteta” se po šesti put realizuje u organizaciji Udruženja građana “Novi Sad”. Cilj projekta je da se kroz druženje i učenje deca rasterete teške svakodnevnice na KiM. Od pre nekoliko godina novosadski učenici u pratnji roditelja uzvraćaju posete.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan