FOTO I VIDEO: Održana protestna blokada puta i šetnja, bez većih incidenata

FOTO I VIDEO: Održana protestna blokada puta i šetnja, bez većih incidenata

Nekoliko stotina građana u 13 časova blokiralo je put na raskrsnici kod Futoške pijace, a od 14 časova krenuli su u protestnu šetnju do raskrnice Temerinske i Partizanske ulice.

Na poziv više ekoloških organizacija  građani su izašli kako bi  skrenuli pažnju i izrazili nezadovoljstvo povodom projekta Rio Tinto, a nakon što je predsednik Vučić izjavio da se ne odustaje od projekta "Jadar".

Novosađani su  na protestu nosili pištaljke i transparente: "Rio Tinto marš iz Srbije", "Ne damo Jadar", "Ako voliš našu decu oteraj Rio Tinto"...

Pojedini prolaznici su negodovali zbog protesta, a neki od vozača su trubili demonstrantima koji su zaustavili saobraćaj, ali nije bilo većih incidenata.

Među okupljenima su primećeni Miran Pogačar, Bora Novaković, Janko Veselinović, Brajan Brković...

Okupljenima su se obratili aktivista iz Temerina Ivan Jularić, Vesna Galečić iz udruženja OSNA i Miran Pogačar,  a u 14 časova krenulo se u protestnu šetnju.

U toku šetnje skandira se i: "*ebo vas Galens!"Paralelno su građani i u Petrovaradinu oko 13 časova blokirali Preradovićevu ulicu i to tako što su neprekidno prelazili put na pešačkom prelazu.

 


U Novom Sadu, manji incident desio se u Ulici Jovana Subotića gde je auto pokušao da prođe kroz kolonu građana ali su ga demonstranti opkolili i na kraju se auto okrenuo i udaljio.


Skandiralo se i "Vuline, Vuline kako ti je tetka Vuline?!"

Kolona se kretala od Futoške pijace ka Jevrejskoj, zatim kroz Uspensku, Jovana Subotića, Temerinsku...da bi na kraju stali na raskrsnici između Partizanske i Temerinske gde su pojedinci zaigrali odbojku dok su stajali  u blokadi.

Nakon zadržavanja od nekih pola sata kolona se istim putem vraćala do centra i tamo se završila današnja šetnja.

Organizatori su poručili da se prate informacije na društvenim mrežama i da protesti nastavljaju sledeće nedelje kao i to da će se budući protesti radikalizovati.

Pozvali su sve zainteresovane da idu sa njima u Nedeljice i sami se uvere koliko je tamo katastrofalna situacija.

 

 

 

Oceni vest:
16
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nekatamo

  pre 340 dana i 13 sati

  Demonstranti, mars sa puteva!

  Oceni komentar:
  48
  8
 • Objavljeni su takvi planovi

  pre 340 dana i 11 sati

  Plan dolaska vladara sveta i piramide 300 zasniva se na izazivanju haosa u većini zemalja, sa dokazivanjem da nijedna vlada ne može da kontroliše stanovništvo.U takvom haosu nefunkcionisanja većine stvari za društvo, ljudi bi ubrzo bili primorani da prihvate jednu svetsku vladu. Ruku na srce, neka zemlja ima 100.000 policajaca i vojnika, oni ne mogu kontrolisati 3 miliona ljudi, bez obzira na tehnička sredstva, jer narod ima faktor neočekivanog. Iz tog razloga pobune u mnogim zemljama, kao vežba

  Oceni komentar:
  5
  6
 • IZNOGUD

  pre 340 dana i 58 minuta

  Pa ništa nije dato Rio Tintu....pa ko ga je doveo u Srbiju...Ovde više niko nije normalan. Manipulacija sa lakovernima....Pa ne može niko ograničiti slobodu kretanja gradjana...Na čeka to liči ? Država tj organi za red i mir treba da reaguju...ako neko želi da prodje ulicom on mora i da može da prodje ....kakav Rio Tinto kalve gluposti koje neko potura da bi imao koristi....Urazumite se ljudi...na izbore i glasajte za koga mislite da je vredan toga...Ovo je za pilićare...

  Oceni komentar:
  5
  4
 • Bane

  pre 339 dana i 16 sati

  Samo me zanima u kom svojstvu su Brajan i Pogačica na ovim protestima, pa ih još i vode?

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Pazi da i nije tako

  pre 339 dana i 13 sati

  Neće ovo da stane i ne treba da stane. Jer, da je nama zaista tako dobro, šetanja ne bi bilo. Ni podele 30, 100, 200 eura pred izbore, kao slučajno.
  Da je nama zaista taaako dobro koliko mediji to obznanjuju, sami bi sebi zaradili tih 30, 100 ili 200 eura u zemlji obilja. A cene ne bi divljale, u zemlji obilja.
  Naravno da mnogi jedva čekaju šetnje, za zloupotrebu.
  Ali, to je na nama koji šetamo. Mozak imamo valjda, ili ćete i to da nam negirate, haaaa?

  Oceni komentar:
  0
  3