FOTO I VIDEO: U okolini Betanije sakupljeno preko 100 džakova smeća

FOTO I VIDEO: U okolini Betanije sakupljeno preko 100 džakova smeća

Više od stotinu džakova smeća prikupljeno je danas u kvartu oko novosadskog porodilišta, čime je zvanično pokrenuta akcija "Zelene brigade čiste gradove od smeća" koju je organizovala Zelena stranka.

Kako se navodi u saopštenju te političke partije, u prvoj akciji "Zelenih brigada", koja je simbolično počela kod novosadske Betanije, gde se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je preko 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u "Zelene brigade".

- Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini pod hitno mora da se promeni. "Zelene brigade" su važne. "Zelene brigade" su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece – rekao je po završetku prve akcije Zelenih brigada Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

"Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Zato je neophodno da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja" – poručuju "Zeleni"


Volonteri koji su učestvovali u akciji kažu da podržavaju stav Zelene stranke – da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni i ako smeće baca ko gde stigne.

- Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Zato je neophodno da se pored volontera i aktivista Zelene stranke uključe i građani. Samo tako ćemo naše gradove očistiti i urediti i sačuvati prirodu od svog pogubnog uticaja, jer nam je važna i edukacija građana. Ako se više njih pridruži Zelenim brigadama, biće i više ljudi koji će ličnim primerom uticati da smanjimo količinu zagađenja. Čistićemo zajedno da bismo sačuvali budućnost – istakao je Čabradi.

Akcija "Zelenih brigada" će se tokom cele godine odvijati u svim gradovima i mestima u Srbiji s ciljem da se ukloni smeće s dečjih igrališta, međublokovskih zelenih površina i drugih javnih prostora koje građani koriste za relaksaciju i odmor


Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ed

  pre 1458 dana i 21 sat

  Jako lepo od građana koji su se uključili u akciju ali to ne rešava problem prljavog Novog Sada.
  Ovo pokazuje da JKP čistoća kao i komunalna policija ne radi svoj posao. (jedni da čiste drugi da kažnjavaju one koji prljaju)
  Građani kroz raznorazna davanja plaćaju da ovi ne rade svoj posao.
  U prilogu fotografije, stalna postavka smeća u Centru grada; ulice Episkopa Visariona i Žarka Vasiljevića(zelena površina). Ulice kojom hiljade turista prolaze sa turističkih brodova do centra Novog Sada. Imaju šta da vide.
  Opis rada JKP čistoće u ulici Epsiskopa Visariona koji se pojave najviše jednom u mesecu: Jedan radnik nosi kesu, drugi pored njega bode bockalicom (valjda nemaju dovoljno boskalica i kesa, skupo je to oprema). Treća radnica gura smeće sa trotoara na zelenu površinu jer oni nisu nadležni na trotoar, već samo trotoar (TAKO TVRDE U JKP ČISTOĆA, A ZELENA POVRŠINA NIJE MI U ČIJOJ NADLEŽNOSTI). Četvrta radnica skupljeno smeće baci u prepunu mini kantu iz koje će vetar to isto smeće oduvati za pola sata. Efekat rada velika nula, a racuna se da u očistili.

  Oceni komentar:
  0
  1