FOTO I VIDEO: Uličnom svirkom pomažu bolesnoj deci

FOTO I VIDEO: Uličnom svirkom pomažu bolesnoj deci

Kada nekog ni loše vreme ne sprečava da naumi to što je ostvario, jer zna da će time doprineti lečenju bolesne dece, onda se to zaista može nazvati humanošću. Iako je u sredu  predveče padala kiša, a prolaznici kroz centar žurili sakriveni pod kapuljačama i kišobranima, mnogi od njih ipak su odreagovali na zvuk gitare, basprima i harmonike, uz fenomenalne glasove četvorice momaka koji su odzvanjali na uglu Modene i Zmaj Jovine ulice.

Međutim, nije samo prijatna melodija ta koja je privukla pažnju, već i slika slatke plavokose devojčice i natpis – "Za Helenu".

Helena Gavran, kojoj su u avgustu ustanovljen hidrocefalus i tumor na mozgu, samo je jedno od teško bolesne dece za koje svira Bojan Temunović, uz pomoć svojih prijatelja. Do sad su svirali za ozdravljenje Elene Fridman iz Neradina i Lenke Vidakov iz Subotice, a plan im je da barem svake dve sedmice, a nadaju se i češće, sviraju za drugo dete. Svoju akciju nazvali su "Muzikom protiv bolesti".

– Čuvši od prijatelja priče o malim herojima, shvatio sam da je ovakva akcija preko potrebna, a osmesi na njihovim licima prilikom svake posete su ono što nas još više motiviše. Do sada smo, uz dobru volju sugrađana, sakupili oko 40.000 dinara koje smo uručili dotičnim porodicama kaže nam dvadesettrogodišnji Bojan.


Ovaj mladi muzičar i grafički dizajner rodom je iz Subotice, ali već pet godina živi u Novom Sadu. Muzikom se bavi 15 godina. Tvrdi da je oduvek želeo da prenosi pozitivne vibracije na druge ljude, pa je tako zavoleo javni nastup i scenu. Na pitanje kako je došao na ideju za ovakvu akciju, odgovara:

– Kroz život uvek hodim optimističkim koracima i vodim se time da se dobro, uvek, dobrim vraća. Došao sam na ideju da bi bilo dobro pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi se pomagalo lečenje bolesne dece. Pre oko dva meseca sam zgrabio svoju gitaru i otišao na korzo Novog Sada sa glavnom misijom da svirajući zaradim novac koji bi barem malo pomogao nekom malom heroju koji se bori za ozdravljenje.


Nedelju dana nakon prvog humanitarnog nastupa, javila su mu se dva drugara, Nikola Stanin i Josip Ivković, koji su izrazili želju da se priključe Bojanovoj misiji, a sinoć im se pridružio još jedan momak, Mladen Bubalo. Svojim opusom obuhvataju dosta žanrova: narodnu, zabavnu, tamburašku muziku, a neretko izvode i strane hitove.

Ovi humani momci upućuju otvoren poziv svim muzičarima:

Pozivamo sve muzičare velikog srca da u svojim gradovima, sa instrumentima, izađu na ulice i malo svog vremena poklone barem jednom malom biću da se izbori sa svojom bolešću – glasi njihov apel.

Nadamo se da će njihov poziv mnogi prihvatiti, kao i da će se prolaznici i u najvećoj žurbi osvrnuti na mlade muzičare i podržati ovu sjajnu ideju ostavljanjem priloga za bolesnu decu.

Jer, kako oni kažu, kada srcem idemo kroz muziku, tada muzikom pobeđujemo sve.

Oceni vest:
24
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan