FOTO I VIDEO: Vojska i volonteri pripremaju smeštaj za bolesnike na Novosadskom sajmu

FOTO I VIDEO: Vojska i volonteri pripremaju smeštaj za bolesnike na Novosadskom sajmu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i major Prve brigade kopnene vojske Srbije Nedeljko Nedeljković obišli su danas u Master hali Novosadskog sajma pripadnike Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i volontere koji su angažovani na obezebeđivanju uslova za prihvat i smeštaj lica sa lakšom kliničkom slikom virusne infekcije Kovid 19, ukoliko se za tim ukaže potreba.

– Kako smo i najavili, zajedno sa Vojskom i volonterima iz sprotskih klubova i iz OPENS-a sređujemo ovaj prostor po instrukcijama države. Nadam se da neće biti potrebe da ga koristimo, ali moramo biti spremni za po sve nas gori scenario. Ova slika treba da bude opomena za sve, da ostanemo kod kuće, jer su pred nama odlučujuće nedelje. Moramo biti maksimalno samodisciplinovani, solidarni i jedinstveni da bismo pobedili ovog neprijatelja. Nije vreme za šetnju i druženje, moramo svi zajedno ovo da prevaziđemo, pa će se život vratiti u redovne tokove.

Novi Sad je primenio najstrože mere, samo da bismo sačuvali živote i zdravlje ljudi. Ovde smo obezbedili mobilne tuš kabine, dodatne sanitarne čvorove, i osposobićemo ovaj prostor sa svime što je potrebno za svakodnevni život. Sajam je najbolje rešenje jer ima adekvatne ulaze i infrastrukturu. Najvažnije je da ostanemo kod kuće, da ne bismo izazivali ovu nepredvidivu i nevidljivu bolest, a tako ćemo pomoći zdravstvu i svima koji su na terenu – naglasio je gradonačelnik Vučević i pozvao građane da nose maske, jer ih sada ima u apotekama.


Pokrajinski sekretar Gojković
izjavio je da od juče u Vojvodini ima 13 novih pozitivnih slučajeva na korona virus.

Petoro su zdravstveni radnici, a osmoro su neodgovorni građani koji su se družili po kućama. Na sajtu sekretarijata je predočen tačan protokol ponašanja protiv širenja zaraze i to mora svako da ispoštuje. Moramo čuvati zdravstvene radnike, struka ima iskustva svih generacija kako se leče zarazne bolesti. Ovo je prostor za pacijente koji ne zahtevaju intenzivan tretman, a sa ovim kapacitetima možemo se izboriti samo ako ljudi ostanu kući i ponašaju se u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja, a te instrukcije dopremaćemo i na kućne adrese. Moramo se prilagoditi načinu života u uslovima zarazne bolesti – zaključio je Gojković.


Predviđeno je da u Master hali i Hali 1 Novosadskog sajma, koje su dezinfikovane, bude oko 1.000 kreveta, koji se trenutno postavljaju, a nameštaju se dodatni toaleti, tuš kabine, paravani, smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje, kao i sve drugo što je potrebno.

Još fotografija s Novosadskog sajma pogledajte OVDE

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan