FOTO: Javno-komunalna preduzeća spremna za rad u zimskim uslovima

FOTO: Javno-komunalna preduzeća spremna za rad u zimskim uslovima

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovali su smotri mehanizacije i oceni pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za obavlјanje poslova iz Programa rada zimske službe.

Članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove Zimske službe JKP "Parking servis", JKP "Gradsko zelenilo", JKP "Čistoća" i JKP "Put".


Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić je naglasio da su sva javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni.

– Kao i prethodnih godina, mehanizacija za čišćenje snega je proširena i obogaćena novim vozilima i mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. JKP "Zelenilo" je kupilo novi utovarivač, JKP "Čistoća" je kupila nekoliko novih mašina, a takođe i JKP "Put" – rekao je Kravić i dodao da je Grad Novi Sad ulažući u novu mehanizaciju stvorio uslove da svake godine još spremnije dočekuje zimu.


Direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović je istakao da je ovo preduzeće znatno pobolјšalo mehanizaciju nabavkom novih mašina.

– Bogatiji smo za mini utovarivač, dva nova traktora sa posipačem soli i daskom za čišćenje snega, jednim multifunkcionalnim vozilom sa posipačem soli, jednom kombinovanom mašinom, kao i za dva kamiona za odvoženje snega iz centra grada. Takođe smo obnovili žute kugle koje služe za skladištenje soli u blizini raskrsnica – rekao je Zelenović i dodao da ovo preduzeće raspolaže i sa adekvatnom radnom snagom raspoređenom u tri smene.


Šef Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski je rekao da je od 1. novembra počelo redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati sve do 1. aprila 2021. godine.

– Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje dežurstvo u prvom stepenu kada se aktivara sva mehanizacija za čišćenje snega. Tada će biti uklјučeno 25 vozila sa posipačima soli. Zimska služba raspolaže sa 38 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad. U slučaju vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Od danas se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavlјena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažlјiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama – naglasio je Etinski.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • CVRXXX

  pre 936 dana i 13 sati

  Dobar fazon

  Oceni komentar:
  0
  1