FOTO: Kakav je izbor polovnog nameštaja na Najlon pijaci

FOTO: Kakav je izbor polovnog nameštaja na Najlon pijaci

Ukoliko ste u potrazi za antikvarnim komadima nameštaja, znajte da ih ni na pijacama više nećete moći naći tako jeftino.

Najlon pijaca u Novom Sadu jedno je od najpopularnih mesta u gradu za kupovinu ne samo polovnih krpica, švercovane nutele, i hemije ispale s proizvodnih traka, već i klasičnih komada nameštaja kojih su se otarasili Holanđani, Italijani i Nemci.

Kako su za portal Gradnja.rs izjavili zakupci tezgi, oni uglavnom odlaze u ove tri zemlje, tamo provode po dva-tri meseca kupujući robu na njihovim buvljacima i onda to dovlače ovde ne bi li izvukli neki dinar za sebe. Ipak, skoro svaka cenu izražena je u stranoj valuti, koju prodavac posle, naravno, preračunava u dinare "po srednjem kursu Narodne banke".

Kako primećuje portal Gradnja.rs, cene nameštaja na Najlonu su u poslednje dve godine otišle gore, te ćete, na primer, za komodu od punog drveta, sa slike ispod, morati da izdvojite 300 evra. Prodavac je toliko uveren da će moći da je proda po toj ceni da je uopšte nije skidao sa prikolice.

Malo dalje nalazi se i tezga gde bračni par prodaje nameštaj kupljen na buvljim pijacama po Italiji. Na pitanje novinara koliko košta kredenac, odgovor je bio neočekivan: "Ako samo pitaš, mi ga cenimo 500 evra. Ako si ozbiljan kupac, onda košta 350 evra". Takođe, kolege s Gradnje.rs interesovala je i cena škrinje, i dobili su odgovor – "100 evra". 

Tokom nedavnog obilaska Najlona, ekipi "Gradnje" najviše su svidele ove tri stolice koje zajedno koštaju 2.500 dinara. U pitanju je poznati dizajn, veoma su praktične i zgodne za male prostore. Ovakvi primerci, kada se srede, mogu se prodati i po 150 evra po komadu, piše portal Gradnja.rs

Opširnije o ovoj temi, kao i još fotografija s Najlona, možete pogledati na portalu Gradnja.rs.

Oceni vest:
5
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Marija

    pre 2587 dana i 1 sat

    Obožavam najlon!

    Oceni komentar:
    2
    0