FOTO: Kineski privrednici posetili Skupštinu grada

FOTO: Kineski privrednici posetili Skupštinu grada

Predsednik gradskog parlamenta primio delegaciju Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šef Kancelarije za ekonomski razvoj Goran Sečujski primili su danas u Skupštini grada delegaciju Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, koju je predvodio predsednik Asocijacije Zou Junvei.

Tema današnjih razgovora odnosila se na rad Asocijacije, kao i modele saradnje srpskih i kineskih privrednika, koja bi se ostvarila preko Asocijacije. Na današnjem sastanku istaknuto je da Asocijacije može da predstavlja most saradnje privrednika dve zemlje i da na institucionalan način može da doprinese razvoju ekonomske saradnje Srbije i Kine.

Pored toga, podvučeno je da je Kancelarija za ekonomski razvoj grada otvorena i dostupna za svaku saradnju i pomoć sa potencijalnim investitorima, kao i ustanovama i institucijama, poput Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini, a sve u cilju privlačenja investicija u Novi Sad, kao i razvoja poslovnog okruženja u našem gradu.

- Siguran sam da će novosadski i vojvođanski politički establišment podržati potencijalne projekte za proizvodnju, kao i zajedničke nastupe na tržištu. Zato je veoma bitno negovanje kontakata i povezivanje srpskih i kineskih privrednik, jer na taj potenicjlani projekti mogu da zažive - kazao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Predsednik AKPV objasnio je da predstavnici Asocijacije obilaze mesta po Vojvodini, kako bi uvidela na kojim projektima može doći do zajedničke saradnje. On je dodao i da "osećaju da Grad Novi Sad daje punu podršku radu Asocijacije", istovremeno se zahvalivši na prijemu u Skupštini grada.

Današnjem sastanku prisustvovao je i direktor Konfučije Instituta, Ogranka u Novom Sadu, Žao Jouhua, koji je rekao da se u pet gradova u Srbiji organizuju kursevi kineskog jezika.

ASOCIJACIJA KINESKIH PRIVREDNIKA VOJVODINE osnovana je decembra prošle godine i okuplja kineske privrednike iz regiona Vojvodine. Ova Asocijacija deo je Asocijacije kineskih privrednika Srbije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan