FOTO: Klavirom do Ginisovog rekorda

FOTO: Klavirom do Ginisovog rekorda

Dvadeset i tri učenika i profesora Muzičke škole "Isidor Bajić" pokušali su u petak uveče u svečanoj sali Gradske kuće da obore Ginisov rekord u istovremenom sviranju klavira. Da li su u tome uspeli znaće se do kraja godine.

Mladi muzičari su izveli kompoziciju "Zora" Ivana Markovića, bivšeg đaka njihove škole, koji je trenutno student Akademije umetnosti u glavnom gradu Vojvodine.


Potencijalni ginisovci su morali da sviraju duže od pet minuta i da poštuju notni tekst. Da bi mogli svi da pristupe instrumentu neki su ležali na klaviru, a neki su sedeli na podu. Sve je praćeno kamerama i snimci će se analizirati u sedištu Ginisa, a rezultati se očekuju za nekoliko meseci. 


Zainteresovani su ovaj nesvakidašnji događaj mogli da prate preko ekrana koji je bio postavljen na Trgu slobode. Organizator poduhvata bio je OPENS. 

UČESNICI: Mihajlo Racpeti (16), Saša Zahorjanski (15), Danijel Leš (15), Milica Vranješ (17), Tisa Lekić (18), Igor Dalagija (17), Boško Stojadinović (17), Luka Petrović (18), Milica Vujanović (17), Dunja Vranješ (18), Sara Todorić (12), Mateo Radimir (13), Lenka Škrbić (12), Nemanja Marčetić (13), Marija Šapovalova (12), Ivan Černuhin (11), Elena Jakšić (11), Laura Mađarić (9), Damjan Svijić (9), Stefan Svijić (10), uz tri profesora, Tijanu Tenji, Aleksandru Vojnak i Slobodanku Stević.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan