FOTO: Led okovao Dunav kod Novog Sada

FOTO: Led okovao Dunav kod Novog Sada

Ledene sante prekrile skoro čitavu površinu reke.

Prema poslednjim podacima iz RHMZ, na Dunavu je zabeležena pojava ledohoda od 20 do 60 odsto širine rečnog korita, a narednih dana se očekuje povećanje gustine leda. Na ostalim rečnim tokovima led pokriva i do 100 odsto širine reke. Novi podaci o stanju na rekama će biti saopšteni do podneva.

Prema poslednjim podacima, temperatura vode u Dunavu je oko 0,8°C, a na ostalim rekama još niža – na Savi oko 0,5 °C, na Velikoj Moravi oko 0,1 °C, na Tisi i banatskim vodotocima 0 °C.


Kad je rečni saobraćaj u pitanju, i dalje važi zabrana plovidbe na Dunavu, Savi i Tisi. Zbog leda i jakih udara vetra, proglašena je obustava plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce.

Proglašena je obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spasavanja. Na Tisi, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saobraćaj je obustavljen pre tri dana i ta odluka je još na snazi.

Pogledajte još fotografija ledom okovanog Dunava kod Varadinske duge.

Foto: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lalika

  pre 1062 dana i 18 sati

  Mladi se sigurno ne sećaju al nekad je ovakva bila svaka zima

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Marija

  pre 1062 dana i 18 sati

  Još juče smo videli gnjurce na Dunavu ne znam šta je sad sa njima i patkama...

  Oceni komentar:
  0
  4
sahrane novi sad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje isključenja struje štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad pošte srbije raspored sahrana novi sad Dom zdravlja Novi Sad jkp lisje novosađani dnevni horoskop skupština grada novog sada betanija bebe gradonačelnik Miloš Vučević novosadsko porodilište zodijak horoskopski znaci vremenska prognoza bez struje novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija horoskop