FOTO: Led okovao Dunav kod Novog Sada

FOTO: Led okovao Dunav kod Novog Sada

Ledene sante prekrile skoro čitavu površinu reke.

Prema poslednjim podacima iz RHMZ, na Dunavu je zabeležena pojava ledohoda od 20 do 60 odsto širine rečnog korita, a narednih dana se očekuje povećanje gustine leda. Na ostalim rečnim tokovima led pokriva i do 100 odsto širine reke. Novi podaci o stanju na rekama će biti saopšteni do podneva.

Prema poslednjim podacima, temperatura vode u Dunavu je oko 0,8°C, a na ostalim rekama još niža – na Savi oko 0,5 °C, na Velikoj Moravi oko 0,1 °C, na Tisi i banatskim vodotocima 0 °C.


Kad je rečni saobraćaj u pitanju, i dalje važi zabrana plovidbe na Dunavu, Savi i Tisi. Zbog leda i jakih udara vetra, proglašena je obustava plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova za sva plovila, odnosno za teretne i putničke brodove i čamce.

Proglašena je obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spasavanja. Na Tisi, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saobraćaj je obustavljen pre tri dana i ta odluka je još na snazi.

Pogledajte još fotografija ledom okovanog Dunava kod Varadinske duge.

Foto: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lalika

  pre 282 dana i 21 sat

  Mladi se sigurno ne sećaju al nekad je ovakva bila svaka zima

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Marija

  pre 282 dana i 21 sat

  Još juče smo videli gnjurce na Dunavu ne znam šta je sad sa njima i patkama...

  Oceni komentar:
  0
  4
bez struje odbojka Isključenje struje novosađani isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza RHMZ horoskop Spens vojvodina ns seme OK Vojvodina servisne informacije novi sad besplatni pregledi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević porodilje Dom zdravlja Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina betanija novorođenčad grad novi sad Vreme u Srbiji novosadska policija bez vode novosadsko porodilište bebe