FOTO: Mališani iz vrtića "Mrvica" družili se s policajcima i vatrogascima

FOTO: Mališani iz vrtića "Mrvica" družili se s policajcima i vatrogascima

U dečjem vrtiću PU "Radosno detinjstvo" u Jirečekovoj ulici na Limanu održan Dan saobraćajnih aktivnosti.

Tokom održavanja akcije, deca iz "Mrvice" imala su priliku da se druže sa saobraćajnim policajcima, predstavnicima vatrogasne brigade, ali i da prelaze u dvorištu pripremljene saobraćajne poligone.

Akciji je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, kao i predstavnici Instituta za bezbednost u saobraćaju i Doma zdravlja "Novi Sad".

- Kao neko ko je diplomirani inženjer saobraćaja, siguran sam da je ovo najbolje vreme da pripremamo učesnike u saobraćaju, da pripramamo buduće generacije na način na koji mi nismo bili pripremani. Ako se saobraćajna kultura izgrađuje praktično od obdaništa, preko škola, budite sigurni da ćemo imati nove naraštaje koji su spremni da se uključe u saobraćaj – poručio je predsednik novosadske Skupštine.

On je dodao da se pravilni odnosi u saobraćaju ne uređuju drakonskim kaznama, "nego edukacijom kroz sve vreme odrastanja", te da isključivo na takav način možemo imati učesnike koji se znaju ponašati u saobraćaju.

Direktorica Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Mirjana Đurđev zahvalila se svima koji su pomogli ovu akciju.

- Nama je, kao ustanovi, zaista bitna bezbednost i edukacija dece. Imamo veliku podršku grada u organizovanju ovakvih akcija – izjavila je Đurđev.

Jedan od organizatora aktivnosti je i Institut za bezbednost u saobraćaju, a predsednik ovog Instituta Slaven Manović objasnio je da se Dani saobraćajnih aktivnosti tradicionlano organizuju.

- Cilj nam je da pomognemo mlađima i utičemo na njih kako bi dobili bezbedne generacije učesnika u saobraćaju – precizirao je Manović.

Glavni vaspitač u vrtiću "Mrvica" Teodora Rodić podsetila je da tim vrtića za organizaciju saobraćajnih aktivnosti tokom čitave godine radi sa decom na edukaciji u saobraćaju, te da u tim aktivnostima učestvuje više od 300 dece.

Akcija je počela revijalnim delom, da bi deca potom obilazila punktove na kojima su učila o saobraćaju. Tokom akcije podeljene su zahvalnice institucijama i ustanovama koje su podržale akciju.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan