FOTO: Mirno protekao treći dan studentskih protesta u Novom Sadu

FOTO: Mirno protekao treći dan studentskih protesta u Novom Sadu

U Novom Sadu je održan i treći dan "Protesta protiv diktature". Za razliku od prethodnog dana, ovog puta nije bilo nikakvih čarki niti napetosti na ulicama. Studenti su izneli svoje zahteve i naveli da se protesti nastavljaju do ispunjenja istih.

Studenti i ostali učesnici protesta okupili su se na Trgu republike odakle su krenuli Dunavskom ulicom, zatim kejom i Bulevarom Mihajla Pupina do Banovine. Na raskrsnici kod Dunavskog parka učesnici su seli na put i  pročitali  svoje zahteve.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine". Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava. Takođe traže i sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača.

Studenti su naveli da će protestovati do ispunjenja zahteva.

Nakon toga su nastavili šetnju Beogradskim kejom, a kad su stigli do Rektorata Univerziteta u Novom Sadu pozvali su svoje profesore da im se pridruže.

Protest se završio na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina.

Učesnici su najavili novo okupljanje za sutra u 18 časova.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar Jovanovic

  pre 2181 dan i 14 sati

  Samo jako :)

  Oceni komentar:
  0
  4