FOTO: Mobilni punkt za vakcinaciju stigao u Kampus; Cvjetićanin: Do sada imunizovano "blizu 250.000" Novosađana

FOTO: Mobilni punkt za vakcinaciju stigao u Kampus; Cvjetićanin: Do sada imunizovano "blizu 250.000" Novosađana

Sa ciljem da se studentskoj populaciji olakša i učini dostupnijim proces imunizacije, mobilni punkt za vakcinaciju u autobusu JGSP "Novi Sad" od danas je smešten u Univerzitetskom kampusu.

Zainteresovani studenti i drugi građani imaće priliku da narednih dana, na platou kod domova, prime "Sinofarmovu" ili "Fajzerovu" vakcinu, saopšteno je  iz Gradske kuće. 

Tim povodom, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin istakao je da je Grad ozbiljno i odgovorno pristupio procesu imunizacije i da čini sve da ga približi svim Novosađanima.

– Do sada je blizu 250 hiljada naših sugrađana primilo vakcinu protiv Кovida 19. Možemo da kažemo da smo na dobrom putu, ali potrebno je da se u većem broju vakciniše i mlađa populacija. Ovakve inicijative su jedan od načina da ih animiramo. Za tri dana, u centru grada, u autobusu je vakcinisano preko 350 građana. Ja pozivam studente, ali i sve sportiste da dođu i da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i druge i kako bi se konačno vratili normalnom životu – izjavio je Cvjetićanin.


Prema rečima savetnika gradonačelnika za saradnju sa mladima Damjana Ničića, gradski tim koji sprovodi kampanju podsticanja mladih da se uključe u proces masovne imunizacije različitim akcijama

– Trudimo se da im maksimalno izađemo u susret i omogućimo da se pre, ili posle predavanja brzo i jednostavno vakcinišu. Organizujemo i edukacije kako bi smo im odgovorili na sva pitanja i nedoumice. Takođe, u saradnji sa Unijom medicinskog fakuteta za 200 vakcinisanih studenata organizovali smo besplatno putovanje na Zlatibor, a u narednom periodu ćemo nastaviti da ih motivišemo različitim benefitima – rekao je Ničić.


Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović objasnio je da će se na tom punktu, pored studenata, vakcinisati i deo zaposlenih u Studentskom centru.

– Studenti kao deo akademske zajednice, kao najaktivniji i najzdraviji deo stanovništva treba da shvate da ne postoji rizik od vakcinisanja i da je rizik od oboljevanja mnogo ozbiljniji i veći.  Mi kao ustanova studentskog standarda svakodnevno apelujemo da se oni uključe u proces imunizacije, interes svih nas je da se vratimo normalnom životu, odgovornost ovih mladih ljudi je sada na ispitu i nadam se da će da shvate da je svako od njih učesnik u ovoj borbi i da može da pomogne da se ona što pre završi – istakao je Martinović.
Foto: www.novisad.rs.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan