FOTO: Na "Interfestu" 70 vinskih podruma iz 11 zemalja

FOTO: Na "Interfestu" 70 vinskih podruma iz 11 zemalja

Međunarodni festival vina "Interfest", koji ove godine beleži svoje 14. izdanje, večeras je otvoren na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu.

Na ovom tradicionalnom događaju, u čast vina i vinara, ove godine nastupa više od 70 vinskih podruma, koji su posetiocima ponudili preko 400 vrsta vina.

Direktor i osnivač Interfesta Nataša Budisavljević posebno je istakla činjenicu da su na festivalu vina nastupili podrumi iz Srbije i 11 zemalja Evrope i sveta.

- Sa ponosom možemo reći da Novi Sad iz godine u godinu potvrđuje da je vinska prestonica Srbije i da se o "Interfestu" priča i van granica Srbije i regiona, o čemu svedoči i podatak da na Trgu slobode svoja vina izlaže i vinarija iz Italije, čijih se čak 126 generacija bavi proizvodnjom vina – rekla je Budisavljević.

Ona je naglasila da će svi koji dođu na "Interfest" imati priliku da uživaju u najkvalitetnijim srpskim vinima koja, kako je rekla, sve češće osvajaju nagrade i na najvećim svetskim festivalima.

Ovogodišnji "Interfest" bi mogao, osim toga što se održava od petka do nedelje, umesto tradicionalno od četvrtka do subote, ostati upamćen i po najvećoj poseti, jer sudeći po broju posetilaca na samom otvaranju festivala vina, lako se može desiti da ove godine njihov broj bude rekordan.

Festival "Interfest" traje do nedelje, 18. juna, a radno vreme je od 19 do 24 sata. Dobroj atmosferi na Trgu slobode, pored vrhunskih vina, doprinosi i namenski odabrana vrsta muzike prilagođena baš uživaocima vina.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan