FOTO: Na mestu prekrečenog Remedovog murala oslikava se novi

FOTO: Na mestu prekrečenog Remedovog murala oslikava se novi

Na zidu zgrade u Gimnazijskoj ulici, na kom se do pre dve godine nalazilo Remedovo delo "The only truth", danas su počeli radovi na oslikavanju novog murala.

Ekipa Radija 021 je pokušala na licu mesta da sazna ko je postavio skele i šta se crta ali su radnici koji oslikavaju zgradu odbili da odgovore na pitanja uz obrazloženje da nemaju dozvolu da pričaju sa novinarima. Rekli su da ne smeju da otkriju ni za koga rade.


Kasnije danas,  ovom novosadskom mediju su se javili iz Udruženja građana "Bute dobri" navodeći da oni stoje iza akcije. Predsednik udruženja, Dane Basta je naveo da je planirano da se nacrta mural koji će prikazati znamenite ličnosti Novog Sada iz zlatnog vremena "Srpske Atine". On je pojasnio da su dozvolu za crtanje dobili od gradske vlasti, a o svemu su upoznali i upravu Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i Eparhiju Bačku. Prema njegovim rečima, očekuju da će za desetak dana mural biti završen, javlja 021.rs.


Podsećamo, 16. marta 2017. godine, bez ikakvog obrazloženja, prekrečen je mural francuskog umetnika Remeda pod nazivom "The only truth" koji je na tom mestu bio od 2009. godine. U znak protesta građani su se okupljali nekoliko puta ispred belog zida i zahtevali da saznaju ko je prekrečio umetničko delo, a više puta je na njemu osvanuo veliki crtež muškog polnog organa poznatiji kao "kural".

Oceni vest:
6
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slobodan gradjanin

  pre 1197 dana i 23 sata

  Uništavanje mural naložio je Jurinej Bulovic Miloševićev crveni pop.

  Oceni komentar:
  3
  4