FOTO Na Pravnom fakultetu danas je odjeknuo pucanj - u okviru studije slučaja

FOTO Na Pravnom fakultetu danas je odjeknuo pucanj - u okviru studije slučaja

Simulacijom uviđaja krivičnog dela ubistva, danas je na novosadskom Pravnom fakultetu počeo Dan otvorenih vrata, koji je trajao nekoliko sati i tokom kojeg su budući studenti mogli da saznaju kojim sve poslovima može da se bavi diplomirani pravnik u oblasti krivičnog prava.

Asistent Pravnog fakulteta Milan Milutin kazao je da  je važno onima koji upisuju studije, pod uslovima na današnjem tržištu, da znaju da će moći da se zaposle i da će biti konkurentni na tržištu rada.

- Današnjom vežbom pokazali smo budućim kolegama šta samo u jednoj oblasti prava (krivičnom pravnom aspektu) kao zanimanje može biti interesantno za budućeg studenta. Može da bude policijski inspektor, advokat krivičar, sudija krivičar,  javni tužilac, ili njegov zamenik.  Zato su došle kolege iz Višeg javnog tužilaštva, Nacionalnog kriminalističko tehničkog centra, kolega advokat i policajci iz PU Novi Sad. Oni su danas svoje znanje podelili sa budućim kolegama – rekao je Milutin.

Dok su srednjoškolci obilazili fakultet u jednom trenutku se začuo pucanj, nakon čega su svi izašli u dvorište ove visokoškolske ustanove. Na zemlji je ležao mladić u lokvi krvi, pored njega se nalazio pištolj, a oko nega su se videli krvavi tragovi od cipela. Ubrzo su stigla dva pripadnika interventne jedinice koji su obezbedili mesto izvršenja krivičnog dela i priveli osumnjičenog. Nakon toga su kriminalistički tehničari započeli uviđaj, a njihov rad je okolnoj publici objašnjavao predstavnik tužilaštva iz Novog Sada. U nastavku Dana otvorenih vrata, budući studenti su prisustvovali i simulaciji saslušanja okrivljenog i glavnom pretresu. Takođe, odslušali su i predavanja profesora i asistenata Pravnog fakulteta o nužnoj odbrani i o postupku izdavanja dozvole za držanje oružja.

Cilj današnje manifestacije bio je da se, mladima koji razmišljaju da upišu Pravni fakultet u Novom Sadu,  prikaže kako diplomirani pravnici rade u različitim zanimanjima.

 

 

Oceni vest:
9
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • DarthVader

  pre 1471 dan i 15 sati

  Tako su i mene navukli da upišem, ne dajte se zavarati,nema ni blizu ovako zanimljivih stvari na faksu

  Oceni komentar:
  1
  17