FOTO: Na Trgu republike počela manisfestacija "Selo u gradu"

FOTO: Na Trgu republike počela manisfestacija "Selo u gradu"

Manifestacija koja neguje običaje, u organizaciji Udruženja građana "Tradicija, koreni i kulturno nasleđe", počela je u petak i trajaće do nedelje, 21. maja.

U toku naredna tri dana posetioci manifestacije će imati priliku da se upoznaju sa sredinama i običajima iz raznih delova Srbije, a predstaviće se i tri opštine sa Kosova i Metohije.

Takođe, na manifestaciji "Selo u gradu" predstaviće se porodična poljoprivredna gazdinstva sa svojim proizvodima, ali i udruženja koja neguju tradiciju. Kroz porodično poljoprivredno gazdinstvo i udruženje predstaviće se i samo selo sa svojim poljoprivrednim potencijalom, sa akcentom na malog i srednjeg poljoprivrednog proizvođača.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević otvorio je manifestaciju. 

- Drago mi je što u srcu Novog Sada možemo da vidimo bogatstvo sela iz cele Srbije, bogatstvo kulture, tradicije i običaja, a pre svega, mala porodična poljoprivredna gazdinstva i njihove proizvode. Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava ovakve manifestacije i trudi se da kroz svoje programe podrške poljoprivredi i ruralnim naseljima učini sve kako bi mladi ostali na selu i razvijali svoju porodicu i svoj biznis – rekao je Milorad Radojević prilikom otvaranja manifestacije. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan