FOTO: Najbolji basketaši sveta igrali sa najmlađim Novosađanima

FOTO: Najbolji basketaši sveta igrali sa najmlađim Novosađanima

Na takmičenju "Put oko sveta" koje je u subotu pre podne održano na terenu za basket šoping centra Promenada prvo mesto je osvojio Dušan Maksimović, drugo Dragan Toplica, a treće Luka Milošević. Oni su kao i ostali učesnici igrali pod budnim okom najboljih basketaša sveta,  Marka Savića, Dušana Buluta, Stefana Stojačića, Marka Ždera, Dejana Majstorovića i trenera reprezentacije, Danila Lukića.  Ceo događaj je osmišljen kao uvertira za basket spektakl pod nazivom "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER", koji će se održati krajem maja u centru glavnog grada Vojvodine.

Dušan Bulut reprezentativac Srbije u basketu tri na tri i aktuelni prvak sveta kazao je novinarima da su posle dva dana zaustavili prijavu za takmičenje  na 150 dece, jer nisu imali kapaciteta da prime više, što govori dovoljno o popularnosti ovog sporta.

- Predstojeći turnir krajem maja ako ne i najjači, biće najaktraktivniji. Pozivam sve da dođu tada da uživaju u najboljim basketašima na planeti. Srbija je broj jedan u svetu u basketu tri na tri. Preko leta će širom Srbije biti tridesetak turnira. To je put kojim želimo da idemo, jer je ovo predolimpijska godina, dakle kvalifikaciona. Ako nastavimo ovim tempom  imaćemo direktno učešće na Olimpijadi,  osvajanje zlatne medalje je nešto realno – rekao je Bulut.


Stefan Stojačić
iz basket ekipe “Liman” rekao je da se radi o sportu koji je postigao nenormalnu popularnost u svetu i da to nije zaobišlo ni Srbiju.

Poznati novosadski sportisti  su u subotu predvodili  po jednu ekipu, a najmlađi su igrali Put oko sveta i takmičenje u šutu sa različitih pozicija. U finalu su se našli najbolji omladinci iz svake grupe, a pobednici su dobili nagrade iz šoping centra Promenada od Extra Sports, Under Armour, Pro Fitness centra i Proteini.si.


Igru je pratio veći broj gledalaca i roditelja dece koja su bila na terenu.

Takmičenje je bilo osmišljeno kao zajedničko zagrevanje najboljih basketaša sveta i njihovih sugrađana za basket spektakl u centru Novog Sada pod nazivom "NOVI SAD ULTRA CHALLENGER” u organizaciji FIBA-e i basket klubova “Novi Sad 3x3”  i “Liman 3x3“, a koji će biti održan na Trgu Slobode od 24. do 25. maja.

 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan