FOTO: Najboljim novosadskim đacima svečano uručene Vidovdanske nagrade

FOTO: Najboljim novosadskim đacima svečano uručene Vidovdanske nagrade

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno s predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem primio je učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Gradski zvaničnici su im tom prilikom uručili pohvalnice, odnosno Vidovdansku nagradu, koja se učenicima dodelјuje svake godine na Vidovdan, a nju čini i novčani iznos koji zavisi od osvojenog mesta.

- Raduje me što je svake godine sve više nagrađenih učenika, a Vidovdan je jedan od najbitnijih datuma u istoriji našeg naroda i države. On s jedne strane simbolizuje stradanje, ali na ovaj način on postaje simbol pobede znanja, lepog vaspitanja, učenja i kulture. Ovog puta imali smo 691 nagradu, što je za 100 više u odnosu na prošlu godinu, a izdvojili smo 12 300 000 dinara, to jest 3 100 000 više nego lane. Nadam se da ćemo sledeće godine morati još više da izdvojimo iz gradske kase za naše najbolјe đake na koje sam ponosan, i danas šalјemo najlepšu sliku iz Novog Sada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U ime novosadskih škola obratio se direktor STŠ ''Mileva Marić Ajnštajn'' Stanko Matić i naglsio da su nagrade dobili najbolјi od najbolјih, i da će ih biti sve više, jer Grad pruža izuzetnu finansijsku podršku novosadskim školama pa naši đaci imaju najbolјe uslove za učenje u Srbiji. Nataša Racković kao predstavnica učenika zahvalila se Gradu Novom Sadu na podršci, kao i roditelјima i mentorima, i izrazila nadu da će i buduće generacije nastaviti da nižu uspehe.

Pored 691 nagrade za 607 učenika, od čega je 280 nagrada za učenike osnovnih škola i 411 nagrada za srednjoškolce, dodelјeno je i 57 Vidovdanskih nagrada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu.

GRAD NOVI SAD ustanovio je Vidovdansku nagradu 2015. godine za učenike osnovnih i srednjih škola koji se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim takmičenjima i smotrama, kao i na međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, u okviru obrazovnog sistema.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje Isključenje struje elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode novosađani Dom zdravlja Hitna pomoć novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje sahrane novi sad bez struje bez grejanja horoskopski znaci dnevni horoskop servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad bez vode betanija horoskop novorođenčad policija istraživanje bebe