FOTO: Najsadržajniji i najposećeniji "Mamin bazar" do sad

FOTO: Najsadržajniji i najposećeniji "Mamin bazar" do sad

Peti "Mamin bazar", održan u subotu u dvorištu Sokolskog društva Vojvodina, u centru Novog Sada, zabeležio je više hiljada posetilaca.

- Sa pravom možemo da kažemo da je ovaj Bazar bio najposećeniji i najsadržajniji do sad! Dvorište Partizana bilo je prepuno mama, tata, dece, baka, deka, tetaka i ostalih koji su došli da se, po povoljnim cenama, opreme za jesen i početak školske godine, i usput uživaju u odličnom edukativnom i zabavnom programu – kaže se u saopštenju udruženja Mame Novosađanke

Pored prilike za povoljnu kupovinu garderobe, bebi opreme i igračaka, posetioci su uživali i u muzičkom i zabavnom programu, učestvovali u dve humanitarne akcije i drugom raznovrsnom sadržaju.

Edukativni i zabavni program

Peti "Mamin bazar" svečano je otvorio inkluzivni hor "Ison" (slika dole), dok je tokom manifestacije nastupio i vokalni solista Miodrag Miša Blizanac.


Mališani su posebno uživali u bogatom sadržaju za njih, kroz kreativne radionice, sportske poligone, plesne treninge, a nastupi plesnih, muzičkih i sportskih školica doprineli su veseloj atmosferi.

Ovaj "Bazar" je pratila tema "Početak školske godine", te su se posetiocima predstavili privatni vrtići i škole, škole jezika, računara, plesa i sportića, produženi boravci za decu, farmaceutske kuće.

Posetioci su dobijali savete lekara na štandu Doma zdravlja Novi Sad, gde su im lekari – pedijatar i ginekolog – i patronažna sestra odgovarali na pitanja.

Za mame je održana i besplatna radionica dojenja.

Humanitarne akcije

U sklopu dve humanitarne akcije na "Bazaru", posetioci su prikupili veliku količinu garderobe, školskog pribora i ostalih potrepština za Svratište za decu ulice, kao i lepu količinu knjiga namenjenih za osnivanje Srpske Pravoslavne biblioteke i čitaonice u srpskom selu Deska u Republici Mađarskoj.

Iz udruženja Mame Novosađanke podsećaju javnost da manifestacija "Mamin bazar" predstavlja jedinstveni događaj u Srbiji i regionu koji omogućava da oko 150 mama izlagača proda, pokloni i zameni svoju i dečiju polovnu odeću, igračke, bebi opremu i školske udžbenike, a posetiocima da tu istu robu kupe po veoma povoljnim cenama.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan