FOTO:  Neobične kombinacije na drugoj večeri "Serbia Fashion Weeka"

FOTO: Neobične kombinacije na drugoj večeri "Serbia Fashion Weeka"

Nakon otvaranja koje je proteklo u znaku alternativne mode, internacionalni festival mode i dizajna "Serbia Fashion Week" zasijao je sinoć u punom sjaju i glamuru u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma.

Od juče svaki kutak "Master centra" odiše modom i umetnošću – od show rooma, u kojem su predstavljeni modeli brojnih poznatih dizajnera, koji su i sami dizajneri dekorisali, preko živopisnih kozmetičkih štandova do Design Weeka na kojem izlažu primenjeni umetnici iz čak 18 različitih zemalja sveta. Tokom druge večeri Nedelje mode u Srbiji predstavilo se 10 dizajnera iz zemlje i regiona i svečano je otvoren Design Week.  

Na samom otvaranju druge večeri svoje modele je predstavila kreatorka Maja Krsmanović čiju reviju otvorila poznata glumica i spisateljica Iva Štrljić. Temu "Mistika" najbolje su opisale svečane večernje haljine sa detaljima tila i čipke uz neobične detalje, kao i korseti koji oduzimaju dah.


Zatim je usledila revija Ljiljane Vujanović tokom koje je publika mogla da vidi urbane kombinacije, začinjene printovima kao i varijetet boja i materijala koji su privukli pažnju publike, dok je tokom  drugog bloka posebnu pažnju privukla revija dizajnerke Ane Vasiljević. Smele i ženstvene kombinacije naišle sun a sjajne reakcije posetilaca, a širok spektar materijala istakao je ono najbolje na modelima.

Drugo veče Serbia Fashion Weeka zatvoreno je u velikom stilu, revijom Snežane Dakić.

Od trenerki, preko dnevnih do večernjih haljina iz butika “Pro Piu Grande” čije je zaštitno lice upravo poznata dizajnerka  prikazane su i nešto jednostavnije i  pristupačnije kreacije publici.


U prepunoj izložbenoj sali, uz brojnu publiku i medije iz zemlje i inostranstva otvoren je zvanično i Design Week. Već treću godinu zaredom Design Week okuplja strane i domaće autore koji predstavljaju svoje radove različitih medijuma. Ovogodišnja tema je "Overlap/Preklapanje", metoda gde od stvorenih legura i simbioza preuzimamo polje njihovog sudara kome potom oblikujemo formu i utilitarnost. Kombinujući, na prvi pogled, nespojive elemente, savremeni dizajner ujedno stvara spone između mnogih profesija, dajući nam solucije i varijacije koje nas teraju na preispitivanje ustaljenih principa i konvencija. Ove sezone, publika će imati priliku da vidi radove vrsnih umetnika kao što su: Anna Fendi, 4kao1, Nemanja Jovanović, Andreja Pavićević, Monika Mađar, Jovan Obradović, Luka Stojanović, Marko Oljača, Tanja Jeremić, Offone Tim, Luka Prstojević, Isidora Todorović, Ian Trajlov, Maša Stevanović, Play Media, Teyosh, Škola Urbanih Praksi, Njegoš Lakić, Tamara Mihajlović, Stefan Jovanović, Boomerang Stories i Dragana Krtinić.

Večeras publiku Serbia Fashion Weeka očekuju sjajni umetnici i odlična atmosfera. Imaćemo priliku da pogledamo revije Miloša Miletića, Wdress by Valentina Vidal, Ivane Garić, Daira iz Holandije, Sanje Bobar iz Crne Gore, Izabele Kerčan iz Hrvatske, Milice Tričković, Danijele Božić i Branka Popovića iz Holandije.

Detaljnije informacije na zvaničnoj i Fejsbuk stranici festivala.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan