FOTO: Nikola Pejaković Kolja otvorio 47. INFANT

FOTO: Nikola Pejaković Kolja otvorio 47. INFANT

U petak, 4. septembra, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, otvoren je 47. po redu Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT.

Ovaj događaj realizovan je u sklopu Kaleidoskopa kulture, a u okviru njega će se od 4. do 9. septembra u Novom Sadu, budućoj Evropskoj prestonici kulture, publika svakodnevno susretati sa različitim vrstama umetnosti.

U ime Kulturnog centra Novog Sada govorila je PR INFANT-a Nikolina Spasić, pojasnivši slogan ovogodišnjeg festivala koji glasi: "Lična revolucija", a potom je najavila već poznate izvođače.

Festival je otvorio poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja sledećim rečima: "Nismo dugo svirali, pa je trema prisutna, ali imam dovoljno samopouzdanja da vas pozdravim i da kažem da je festival alternativnog teatra INFANT otvoren!" Ipak, trema nije bila osetna, čemu je posvedočila oduševljena publika đuskanjem, pevanjem i traženjem bisa.


Drugi deo programa činila je predstava "Ana Frank" Šabačkog pozorišta i to je ujedno bila prva takmičarska predstava u okviru 47. INFANT-a. Predstava govori o potresnim događajima i razmišljanjima jevrejske devojčice stradale u Drugom svetskom ratu, a istovremeno postavlja pitanje šta smo mi kao društvo naučili iz ove potresne priče.


Za subotu u 20 časova je najavljen "Prostor za revoluciju" Bitef dens kompanije i "Algoritam sna" Teatra Mimart u 21.30 sati.

Takođe, počele su i radionice koje se realizuju tokom sva tri dana festivala: "Savremeni ples" koji vodi koreografkinja Ista Stepanov – od 17 do 18 časova, potom "Sumnjivo lice" – novo čitanje drame, "Čekić i ogledalo", "Cirkoneo" – škola cirkusa, od 17 do 19 sati, zatim "VR kao umetnički performans" – od 18 do 19. 30 i Bodi Art, od 19 do 20.30 sati i u poslednjem terminu – "Svetlosne priče – magija sa grafoskopa" – od 20 do  23 sata.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan