FOTO: Novi Sad dobio prvi park za pse, do kraja godine još dva

FOTO: Novi Sad dobio prvi park za pse, do kraja godine još dva

Završen je prvi uređeni prostor za istrčavanje pasa u Novom Sadu. Ovaj prostor se nalzi na Novom naselju, na uglu Ulica Bate Brkića i Seljačkih buna. Reč je o površini od 4.000 m2 na kojoj je posađeno oko 40 stabala platana, leske, javora, hrasta lužnjaka, jasena i lipe. Na toj lokaciji rekonstruisan je travnjak površine 525 m2, a postavljeno je šest rekvizita za igru pasa, pet klupa i česma. Postavljene su i korpe za otpatke, kao i posebne korpe za odlaganje psećeg izmeta. Površina za istrčavanje pasa u potpunosti je ograđena žičanom ogradom visine 1,30 metara.

 

 

 

- U Novom Sadu je otvoren prvi park u Vojvodini za istrčavanje pasa, a ovaj na Novom naselju je prvi u nizu od tri koja ćemo do kraja godine imati u gradu. Ova inicijativa je potekla od građana, vlasnika pasa, odnosno od dela odbornika Skupštine grada, pre svega Daniela Borbaša i njegove odborničke grupe, koji su došli kod mene sa tim predlogom i istakli da Novom Sadu nedostaje ovakav park. Svesni toga, uvidevši sve argumente, prihvatili smo inicijativu i zajedno sa JKP  „Gradsko zelenilo“ krenuli u realizaciju projekta. Posađeno je mnogo stabala i rekonstruisan travnjak, a pun sjaj će ovaj ograđeni prostor za pse dobiti na proleće, na zadovoljstvo svih vlasnika pasa sa Novog naselja - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević koji je danas obišao ovaj prostor.

Prema njegovim rečima, u 2016.  godini svih deset površina u gradu predviđenih za istrčavanje pasa će biti uređeno.

 

 

Direktor JKP  „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović najavio je da će i lokacije za istrčavanje pasa u Limanskom parku i u parku kod Železničke stanice biti uređene po najvišim evropskim standardima.

- Građani već desetak godina pokušavaju da se izbore za ograđen prostor u kojem bi mogli slobodno da puste svoje kućne ljubimce da se istrčavaju. Sledeće godine svi delovi grada dobiće ovakve prostore, koji svakako utiču na povećanje bezbednosti, kako ljubitelja pasa, tako i građana kojima nije prijatno da se susreću sa psima na ulici – rekao je Bogdanović i dodao da je JKP  „Gradsko zelenilo“ izradilo celokupan mobilijar, klupe, česme i izvršilo sadnju travnjaka i stabala, a da vrednost svih radova na ovom lokalitetu iznosi nešto manje od dva miliona dinara.

 

 

Odbornik u Skupštini grada Novog Sada Daniel Borbaš se u ime građana koji su podneli inicijativu za uređenje prostora za pse zahvalio Gradu i JKP  „Gradsko zelenilo“ za razumevanje njihovih potreba.

 

 

- Mi smo bili svojevrsni most između građana i gradske uprave, koja je prepoznala taj problem. Nakon našeg razgovora sa gradonačelnikom, odmah se pristupilo izradi ograde, kapije, kao i postavljanju info - table i rekvizita koje psi mogu da koriste, a napravljena je i česma koju mogu da koriste kako vlasnici pasa, tako i njihovi ljubimci. Važno je da svi čuvamo ovaj urbani mobilijar i da zajedno utičemo na javnu higijenu. Mi ćemo insistirati na većem prisustvu gradskih službi, poput Komunalne policije i inspekcije, kako bi mogli da upute neodgovorne građane na higijenske kesice i na postojanje kanti koje su posebno postavljene za odlaganje psećeg izmeta – rekao je Borbaš i naglasio da zahvaljujući ovim namenski napravljenim prostorima za istrčavanje pasa, njihovi vlasnici dobijaju mogućnost da na kvalitetan način provedu vreme sa svojim ljubimcem.

 

 

 

DESET LOKACIJA ZA PSE: U Novom Sadu postoji 10 lokacija za istrčavanje pasa za čije održavanje je zaduženo JKP  „Gradsko zelenilo“. Radi se o sledećim lokacijama: prostor kod autobuske okretnice u ulici Ive Andrića, deo Univerzitetskog parka uz Bulevar cara Lazara, Bulevar Jaše Tomića - deo parka kod železničke stanice, prostor u osovini ulice Đorđa Nikšića Johana, udaljen 30 metara od desne ivice saobraćajne površine u ulici Milana Ješića Ibre, deo parka na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna, prostor na uglu ulica Oblačića Rada, Boška Vrebalova i Milenka Grčića, prostor na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara Despota Stefana, deo Omladinskog parka, u Petrovaradinu - između Bloka 8 i železničke pruge i prostor na uglu Bulevara kneza Miloša i autobuske okretnice u produžetku Bulevara Jovana Dučića.

 

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

almaško groblje elektrovojvodina isključenja struje OK Vojvodina betanija vremenska prognoza JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad radosne vesti servisne informacije raspored sahrana novi sad odbojka Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad smanjen pritisak vode bez vode gradsko groblje jkp lisje vodovod memorijal velikana groblje Daško i Mlađa bebe novorođenčad lisje bez struje novosadsko porodilište Voša havarija na vodovodu Spens