FOTO: Novoizgrađeni vrtić na Klisi počeo sa radom

FOTO: Novoizgrađeni vrtić na Klisi počeo sa radom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni vrtić PU "Radosno detinjstvo" na Klisi.

Na toj lokaciji izgrađen je objekat na tri nivoa, ukupne površine 2.620 kvadrata, uređeno je dvorište, izgrađene su okolne saobraćajnice, pešački prelazi i staze, kao i parking mesta, a rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija i postavljeni stubovi javnog osvetljenja. Vrtić nazvan "Krcko Oraščić" nalazi se u Orahovoj ulici i namenjen je boravku dece uzrasta od jedne do tri godine i dece od tri godine do polaska u školu.

Nema bolje investicije od ulaganja u decu, u budućnost. Ovo je najlepši vrtić koji Novi Sad ima trenutno, uključujući i moderan objekat i opremu. Savremeni koncept podrazumeva da svih 12 soba imaju sopstveni izlaz, a u njih je smešteno 14 grupa sa gotovo 300 upisane dece. Izdvojeno je mnogo novca za ovaj projekat, skoro 400 miliona dinara, ali vredelo je. U njemu radi mnogo novozaposlenih vaspitačica, pedagoga i drugih koji učestvuju u procesu čuvanja i vaspitanja predškolske dece. Nadam se da ćemo nastaviti sa jačanjem Grada, kako bi i njihove plate srazmerno tome rasle, s obzirom na to da su trenutno ispod gradskog proseka. Početkom godine se očekuje povećanje zarada, a krajem tekuće i isplata drugog dela solidarne pomoći. Vrlo sam zadovoljan što na Klisi, Slanoj bari i u Vidovdanskom naselju nemamo više listu čekanja, što je revolucionarno. Nastavljamo da gradimo nove vrtiće i u Veterniku, na Adicama i Sajlovu, a proširili smo vrtić u Kaću, što ćemo uraditi i u Kovilju. Mnogo sam ponosan na "Radosno detinjstvo" i na sve što smo zajedno postigli u prethodnoj deceniji, a najviše hvala zaposlenima na posvećenosti i angažmanu – rekao je gradonačelnik Vučević, a prenosi njegov Kabinet..


Direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marijana Popov je istakla da je izuzetno ponosna na kolektiv koji radi u novoizgrađenom vrtiću.

 Kolektiv je veoma mlad, ali i visoko motivisan za rad. Za samo mesec dana, od kad su prva dečica počela da dolaze u vrtić, naše vaspitačice su se sa mnogo entuzijazma potrudile da sve zabilsta punim sjajem. Nadam se da će i drugi vrtići čija je izgradnja u planu biti ovako lepi – rekla je direktorka.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan