FOTO: Novosađani čistili Almaški kraj

FOTO: Novosađani čistili Almaški kraj

Oko 20 kesa smeća prikupili su građani Novog Sada u akciji čišćenja "Za Almaški kraj" koji je organizovao EU info point zajedno sa UG Almašani, Novosadskim volonterskim servisom i JKP "Čistoća" Novi Sad.

Almaški kraj je jedinstveni deo Novog Sada, u kojem je očuvana tradicija starog grada i koji svedoči o izgledu nekadašnjeg Novog Sada i životu njegovih stanovnika. Iz poštovanja prema našem kulturnom nasleđu, a iz želje da budućim pokolenjima ostavimo lep i čist grad okupili smo se ovde da pokažemo da zajedno možemo mnogo – rekla je Duška Latas iz EU info pointa.


Akciji su se priključili i učenici OŠ "Ivan Gundulić" koji su na ovaj način učili da je ekologija i pravilno odlaganje otpada važno za sve žitelje planete, kao i da se ljubav prema svom gradu i domovini ogleda u brizi o njihovoj čistoći i prirodi koja nas okružuje. Pored toga, članovi udruženja Almašani ispričali su im i neke zanimljivosti vezane za ovaj kraj.


Osim svog izgleda, Almaški kraj poznat je i po velikom broju intelektualaca i zaslužnih građana kao što su porodica Hadži, Laza Kostić, Đura Daničić, Jovan Jovanović Zmaj i drugi.  Po ovim znamenitim ličnostima nazvane su mnoge ulice u ovom delu grada. Zato je važno da brinemo o njima.


Ovo je druga akcija čišćenja koju EU info point organizuje sa partnerima. Prošli mesec je očišćena plaža Oficirac i okolina, a u planu je da se akcije nastave svakog meseca u drugom delu Novog Sada.

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan