FOTO: Novosađani fantazirali na šestom "NS Marketu"

FOTO: Novosađani fantazirali na šestom "NS Marketu"

Gotovo 50 različitih proizvođača, zanatlija, dizajnera, kreativnih ljudi predstavilo je svoje ručno izrađene i zanatske proizvode na šestom po redu "NS Marketu", a pod sloganom "Fantaziranje".

U dvorištu Kulturne stanice "Eđšeg", gde je u subotu po prvi put održan "NS Market", vladala je komšijska atmosfera. Dobro raspoloženi izlagači su predstavili svoje organske i originalne sireve, vina i rakije, hladno ceđena ulja, čajeve, testenine, namaze, a u ponudi su bili i čvarci. Posetioci su mogli na licu mesta i da izaberu praktične, a unikatne, poslužavnike, kutije, podmetače, kuhinjske daske i druge sitnice napravljene od drveta.U Centralnoj sali izloženi su bili najrazličitiji ručno rađeni proizvodi – sapuni, kozmetika i kupke od prirodnih proizvoda i etarskih ulja, unikatan nakit, veseli taburei, modle za kolače. Veliku pažnju pobudili su i rezbarene ljuske jajeta, najrazličitije kreacije na tekstilu, keramici, drvetu, staklu i od papira. A za one sa istančanim muzičkim ukusom, tu je bio i graditelj gitara.

 


Po prvi put na "NS Marketu" je održana i radionica o etarskim uljima i prirodnoj kozmetici. Aroma-terapeutkinja Mirela Roguljić Kovačević, Tamara Fajs, predstavnica Sweet Harmony i Bane Radosavljević, osnivač i predstavnik Natura Oleum – essential oils preneli su posetiocima NS Marketa znanje i veštinu ručne izrade prirodne kozmetike i tajne aromaterapije.

 

Popodne je proteklo uz opuštajuće i nadahnjujuće zvuke gitara novosadskog benda Two fingers koji su mini-koncert održali u dvorištu KS "Eđšeg".

 

Posetioci i izlagači odlučili su da su štandovi ateljea "Cristonati Couture" i modli za kolače "Modla&Modla" bili najbolji, pa su oni poneli titulu Naj štand šestog "NS Marketa".

 


I ovog puta "NS Market" podržao je nastup Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga i Udruženja roditelja dece sa autizmom, koje prodajom umetničkih i ručnih radova članova i članica obezbeđuje deo sredstava za svoj rad.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan