FOTO: Novosađani pokazali veliko srce za malog Lava

FOTO: Novosađani pokazali veliko srce za malog Lava

Na Humanitarnom bazaru "Medenjak za Lava" Novosađani su u sredu u centru grada sakupili 541.780 dinara. Sledeći bazar je najavljen za nedelju 16. jul, od 18 sati na Bulevaru Evrope, kod dečjeg igrališta.

Cilj akcije je da se pomogne malom Lavu Teodoroviću koji ima dva meseca da primi lek koji košta 1.500.000 evra.

Da podsetimo, Lavu je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza Spinalne mišićne atrofije SMA 2 (G12. - Atrophia musculorum spinalis et syndromata afinia) kojoj je prethodila dijgnoza G82.3 Tetraplegia flacida - mlitava paraliza svih udova. Lavu su sredstva neophodna za lek Zolgensma, najskuplji lek na svetu pa se roditelji obraćaju svim ljudima dobre volje da im pomognu da prikupe sredstva kako bi Lav što pre primio neophodnu terapiju.

Iako je prvobitna cena leka bila preko dva miliona evra, ona je snižena na 1.500.000 evra. Lav ima samo dva meseca da primi lek.


Na jučerašnjem Humanitarnom bazaru "Medenjak za Lava" na Trgu slobode, atmosfera je bila više nego odlična. Pored medenjaka prodavali su se i razni drugi kolači, a mogla se kupiti i limunada. Mališanima su oslikavali lica i ruke, a devojčicama su se pravile i frizure. Bilo je postavljeno nekoliko kutija sa fotografijon malog Lava u koje su građani ubacivali novac.

Za dobru atmosferu bila je zadužena Muzička radionica “Mila 021” i raspevani frizer Petar Kostić.


Bili su prisutni i aktivno učestvovali i predstavnici Fondacije "Tate Novosađani", "Bukovačke vile", grupe "Za lepšu i bolju Detelinaru", predstavnici roditelja iz vrtića Cvrčak, Medenjaci Ivanović, animator Slavimo sa Slavicom, ali i brojni građani koji su samoinicijativno doneli kolače za prodaju.

Organizator Humanitarnog bazara "Medenjak za Lava" bilo je Udruženje građana “Novi Sad” (UGNS), koji su ovom prilikom sakupili 541.780 dinara.

Sledeći bazar UGNS najavio je za nedelju 16. jul, od 18 sati na Bulevaru Evrope, kod dečjeg igrališta (ul. Veselina Masleša 28).

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan