FOTO: Novosađani trčanjem obeležili Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

FOTO: Novosađani trčanjem obeležili Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom, juče je u Futoškom parku, u organizaciji Kluba studenata specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, organizovana trka pod nazivom "Trči sa mnom, a ne za mene!".

U trci na 550 metara učestvovala su deca iz predškolskih ustanova, članovi Atletsko rekreativnog kluba “Fruška gora”, deca sa Daunovim sindromom i njihovi roditelji, ali i mnogi Novosađani sa svojim porodicama.

Kristina Milosavljević je u ime organizatora rekla da se ovaj dan do sada nije na ovaj način obeležavao u Novom Sadu i da su prijatno iznenađeni velikim brojem učesnika.

- Ovo je zapravo vid socijalne inkluzije osoba sa smetnjom u razvoju, pre svega sa Daunovim sindromom. Pobednici su osvojili simbolične nagrade, a svi koji su želeli mogli su ubaciti novac u kutiju za donaciju koja je bila postavljena na našem štandu. Sredstva će koristiti Udruženje za podršku osobama sa Daunovim sindromom – kazala je Milosavljević.

Ovaj Međunarodni dan obeležava se skoro u svim zemljama sveta.

Tekst i fotografije: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija matičar struja bebe dan državnosti klinika za ginekologiju i akušerstvo Sretenje servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode Srbija novorođenčad novosadsko porodilište Spens Vreme u Novom Sadu isključenja struje JGSP "Novi Sad" bez vode Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina novosađani bez struje dan zaljubljenih vremenska prognoza novi sad Vreme u Srbiji epidemija gripa Republički hidrometeorološki zavod jkp novosadska toplana