FOTO: Novosađanima podeljeni besplatni badnjaci

FOTO: Novosađanima podeljeni besplatni badnjaci

JP "Nacionalni park Fruška gora" u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće za božićne praznike građanima preko 15.000 badnjaka pripremljenih sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno.

Kako bi bili ispoštovani običaji uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine, na Trgu slobode organizovana je tradicionalna akcija podele badnjaka. Građanima su badnjake delili zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i predstavnici Nacionalnog parka.

Zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora i ove godine realizujemo akciju podele badnjaka građanima. Grad Novi Sad podržava ovu tradicionalnu akciju jer je to lep način da damo doprinos proslavi Božića, a sa druge strane ovo je prilika da skrenemo pažnju građanima na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Ovom prilikom čestitam Božić građanima koji praznuju po julijanskom kalendaru, svima želim dobro zdravlje, sreću i da praznike provedu u miru i dobrom raspoloženju sa svojim porodicama – rekao je Igor Crnobarac.


Stručna lica JP "Nacionalni park Fruška gora" pripremili su badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.

JP "Nacionalni park Fruška gora" organizovalo je podelu besplatnih badnjaka u Sremskim Karlovcima, Irigu, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Inđiji, Beočinu i u Šidu, a tokom noći između 5. i 6. januara, u ranim jutarnjim časovima, za sve one koji su se uputili u šumu pripremljeno je 5.000 badnjaka na teritoriji Nacionalnog parka i to na Iriškom vencu, Zmajevcu, Crvenom Čotu, Ležimiru i kod Rohalj baze.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan