FOTO: Novosadski "Američki kutak" nagrađen prestižnom nagradom za javnu diplomatiju

FOTO: Novosadski "Američki kutak" nagrađen prestižnom nagradom za javnu diplomatiju

Zaposlenima u Kulturnom centru Novog Sada i koordinatorima "Američkog kutka" u Novom Sadu, Milici Rašković i Marku Bumbić, uručene su prestižne nagrade "Public Diplomacy Award" ambasade SAD u Srbiji. Priznanja je dobitnicima uručio ambasador SAD u Srbiji nj. e. Kajl Rendolf Skat, a čestitke su im uputili i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić.

"Američki kutak" u Novom Sadu istakao se po programima koji su omogućili da građani Novog Sada svih uzrasta dobiju pravovremene informacije o studijama u Americi, pohađaju besplatne kurseve engleskog jezika, upoznaju se sa američkim i drugim stručnjacima i od nedavno polažu TOEFL test. Nagrada za dostugnuće u javnoj diploamatiji ove  godine Američka ambasada dodelila je ukupno pet, među kojima je i novosadski "Američki kutak". Prilikom dodele nagrada, nj.e. Kajl Rendolf Skat rekao je da ova nagrada izuzetno značajna i da ide u zaslužne ruke.

- Ovo priznanje ne dobija svako, takođe, ovo nije priznanje da ste najbolji u Srbiji. Ono znači da je Američki kutak među najboljima u svetu. Čestitam Milici Rašković i Marku Bumbiću, na nagradi koju su zaslužili svojim radom, inovativnošću i trudom – rekao je Skat, zahvalivši se direktoru Kulturnog centra Novog Sada Bojanu Panaotoviću  na partnerstvu i saradnji koja je, kako je rekao, svakim danom snažnija i bolja.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, istakao je da se svaki trud isplati i da su nagrade dokaz za to.

- Velika je čast i zadovoljstvo da zaposleni u Kulturnom centru grada dobiju ovako veliku nagradu, koja nije slučajna, već je plod velikog rada. Izuzetno smo ponosni, i ovaj dan ćemo dugo pamtiti. Ambasador Skat veliki je prijatelj novosadskog Kulturnog centra, što dokazuje i njegov dolazak, ali i svi oni programi koje zajednički sprovodimo – rekao je Panaotović dodavši, da su Srbija i Amerika stotinama godina saveznici, partneri i prijatelji te da je pogrešno fokusirati se na jednu nemilu epizodu iz novije istorije.

"AMERIČKI KUTAK" je koncept malog kulturno edukativnog centra, koji je razvijen kao oblik saradnje Američke ambasade i lokalnih institucija širom sveta. U Srbiji trenutno funcioniše osam američkih kutaka, a novosadski se svojom kreativnošću i komunikacijom sa lokalnim stanovništvom istakao i poslužio kao primer širom regiona. U maju 2016. za uspešan i uzoran rad Američkom kutku u Novom Sadu dodeljena je prestižna nagrada u oblasti javne diplomatije "Public Diplomacy Achievement Award" (Nagrada za dostignuća u javnoj diplomatiji).

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad bebe gradonačelnik Miloš Vučević Isključenje struje horoskop bez vode Ledena Šuma servisne informacije novi sad isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci pošte srbije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević betanija novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad skupština grada novog sada štrajk poštara novorođenčad isključenje vode dnevni horoskop JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza bez struje zodijak astrologija Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina jkp lisje