FOTO: Novosadski "Američki kutak" nagrađen prestižnom nagradom za javnu diplomatiju

FOTO: Novosadski "Američki kutak" nagrađen prestižnom nagradom za javnu diplomatiju

Zaposlenima u Kulturnom centru Novog Sada i koordinatorima "Američkog kutka" u Novom Sadu, Milici Rašković i Marku Bumbić, uručene su prestižne nagrade "Public Diplomacy Award" ambasade SAD u Srbiji. Priznanja je dobitnicima uručio ambasador SAD u Srbiji nj. e. Kajl Rendolf Skat, a čestitke su im uputili i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić.

"Američki kutak" u Novom Sadu istakao se po programima koji su omogućili da građani Novog Sada svih uzrasta dobiju pravovremene informacije o studijama u Americi, pohađaju besplatne kurseve engleskog jezika, upoznaju se sa američkim i drugim stručnjacima i od nedavno polažu TOEFL test. Nagrada za dostugnuće u javnoj diploamatiji ove  godine Američka ambasada dodelila je ukupno pet, među kojima je i novosadski "Američki kutak". Prilikom dodele nagrada, nj.e. Kajl Rendolf Skat rekao je da ova nagrada izuzetno značajna i da ide u zaslužne ruke.

- Ovo priznanje ne dobija svako, takođe, ovo nije priznanje da ste najbolji u Srbiji. Ono znači da je Američki kutak među najboljima u svetu. Čestitam Milici Rašković i Marku Bumbiću, na nagradi koju su zaslužili svojim radom, inovativnošću i trudom – rekao je Skat, zahvalivši se direktoru Kulturnog centra Novog Sada Bojanu Panaotoviću  na partnerstvu i saradnji koja je, kako je rekao, svakim danom snažnija i bolja.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović, istakao je da se svaki trud isplati i da su nagrade dokaz za to.

- Velika je čast i zadovoljstvo da zaposleni u Kulturnom centru grada dobiju ovako veliku nagradu, koja nije slučajna, već je plod velikog rada. Izuzetno smo ponosni, i ovaj dan ćemo dugo pamtiti. Ambasador Skat veliki je prijatelj novosadskog Kulturnog centra, što dokazuje i njegov dolazak, ali i svi oni programi koje zajednički sprovodimo – rekao je Panaotović dodavši, da su Srbija i Amerika stotinama godina saveznici, partneri i prijatelji te da je pogrešno fokusirati se na jednu nemilu epizodu iz novije istorije.

"AMERIČKI KUTAK" je koncept malog kulturno edukativnog centra, koji je razvijen kao oblik saradnje Američke ambasade i lokalnih institucija širom sveta. U Srbiji trenutno funcioniše osam američkih kutaka, a novosadski se svojom kreativnošću i komunikacijom sa lokalnim stanovništvom istakao i poslužio kao primer širom regiona. U maju 2016. za uspešan i uzoran rad Američkom kutku u Novom Sadu dodeljena je prestižna nagrada u oblasti javne diplomatije "Public Diplomacy Achievement Award" (Nagrada za dostignuća u javnoj diplomatiji).

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan