FOTO: Novosadski gimnazijalci kreativnošću pomažu oboleloj deci

FOTO: Novosadski gimnazijalci kreativnošću pomažu oboleloj deci

Novosađani mogu još tokom sledeće nedelje da posete humanitarnu prodajnu izložbu božićnih i novogodišnjih ukrasa u Gimnaziji "Isidora Sekulić" i tako pomognu u prikupljanju novca za teško obolele mališane.

Profesorka biologije Jovanka Terzić sa ovom praksom počela je pre petnaest godina, i sa svakom novom generacijom učenika akcija postaje sve uspešnija i popularnija.

- Prodajemo rukotvorine naših đaka koji su polaznici kreativne radionice koju ja vodim. Na ovaj način ih učimo da budu humani. Ovoga puta pare su namenjene za jednu četvorogodišnju devojčicu i jednog sedmogodišnjeg dečaka iz Kikinde, koji su oboleli od kancera. Do sada smo sakupili oko 60.000 dinara i nadam se da ćemo premašiti prošlogodišnji iznos od 80.000 kojim smo tada pomogli jednoj našoj učenici – objašnjava Terzić.


Ponuda ukrasa je raznovrsna i svaki ima označenu cenu. Zainteresovani mogu kupiti kutije, boce i čaše sa prazničnim motivima koje su oslikane temperama, ili ukrašene dekupaž tehnikom. Mogu se naći sveske, čestitke, ukrasna drva za sto, sveće i aranžmani. Tu su i ekološke torbe od recikliranog papira i sapuni umotani u ukrasni papir koji služe osvežavanju ormara.Sagovornica portala mojnovisad.com kaže da se često desi da neko dođe i donira novac, a da ništa od predmeta ne ponese.

Humanitarna prodajna izložba zvanično traje do 22. decembra, ali biće otvorena i sledeće nedelje. Sugrađani mogu da je posete radnim danima od osam ujutru do pola osam uveče, na drugom spratu Gimnazije "Isidora Sekulić" u ulici Vladike Platona 2, pored Skupštine Vojvodine.


Tekst i foto:
Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan