FOTO: Novosadski mališani izveli demonstraciju gašenja požara

FOTO: Novosadski mališani izveli demonstraciju gašenja požara

JKP "Parking servis" je danas, 13. oktobra, na platou Spensa organizovalo akciju "Parkiraj – vatrogascima ne smetaj", u saradnji sa Vatrogasnim savezom Novog Sada i njihovim Centrom za rad sa decom i omladinom.

Mališani uzrasta od 4 do 14 godina su izveli demonstraciju gašenja požara i ukazali na teškoće i probleme koje vatrogascima prave vozila parkirana na požarnom putu i u neposrednoj blizini zapaljenog objekta.Ovom prilikom direktor "Parking servisa" Stevan Lugonja je izjavio da su ovakve edukativne vežbe veoma važne, jer na ovakav način utičemo na svest dece i vaspitavamo ih kako da se ponašaju u određenim situacijama u saobraćaju.

- Nažalost, uvek će biti onih koji ne vode računa o drugima i o poštovanju propisa, ali ako budemo edukovali decu i na vreme počnemo da im skrećemo pažnju na određene probleme i situacije, dobićemo odgovorne i savesne građane – rekao je Lugonja.Kako se navodi u saopštenju, ovom edukativnom akcijom "Parking servis" želi da skrene pažnju i našim odraslim sugrađanima na teškoće i probleme koje prave vatrogascima ako se parkiraju na požarnom putu i kako onemogućavaju njihov rad i dovode u opasnost i živote ljudi i materijalnih dobara.


- Ovo je početak saradnje između "Parking servisa" i Vatrogasnog saveza Novog Sada sa idejom da slične akcije organizujemo u školama u našem gradu kako bi što više dece uključili u ovakav vid edukacije – kažu iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Našu reportažu o poseti novosadskoj vatrogasnoj brigadi pročitajte OVDE

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan