FOTO: Novosadski mališani izveli demonstraciju gašenja požara

FOTO: Novosadski mališani izveli demonstraciju gašenja požara

JKP "Parking servis" je danas, 13. oktobra, na platou Spensa organizovalo akciju "Parkiraj – vatrogascima ne smetaj", u saradnji sa Vatrogasnim savezom Novog Sada i njihovim Centrom za rad sa decom i omladinom.

Mališani uzrasta od 4 do 14 godina su izveli demonstraciju gašenja požara i ukazali na teškoće i probleme koje vatrogascima prave vozila parkirana na požarnom putu i u neposrednoj blizini zapaljenog objekta.Ovom prilikom direktor "Parking servisa" Stevan Lugonja je izjavio da su ovakve edukativne vežbe veoma važne, jer na ovakav način utičemo na svest dece i vaspitavamo ih kako da se ponašaju u određenim situacijama u saobraćaju.

- Nažalost, uvek će biti onih koji ne vode računa o drugima i o poštovanju propisa, ali ako budemo edukovali decu i na vreme počnemo da im skrećemo pažnju na određene probleme i situacije, dobićemo odgovorne i savesne građane – rekao je Lugonja.Kako se navodi u saopštenju, ovom edukativnom akcijom "Parking servis" želi da skrene pažnju i našim odraslim sugrađanima na teškoće i probleme koje prave vatrogascima ako se parkiraju na požarnom putu i kako onemogućavaju njihov rad i dovode u opasnost i živote ljudi i materijalnih dobara.


- Ovo je početak saradnje između "Parking servisa" i Vatrogasnog saveza Novog Sada sa idejom da slične akcije organizujemo u školama u našem gradu kako bi što više dece uključili u ovakav vid edukacije – kažu iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Našu reportažu o poseti novosadskoj vatrogasnoj brigadi pročitajte OVDE

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe bez struje isključenje vode jkp novosadska toplana vremenska prognoza novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje matičar novi sad raspored sahrana i ispraćaja Republički hidrometeorološki zavod horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci raspored sahrana novi sad bez vode novorođenčad mup novi sad RHMZ servisne informacije novi sad isključenja struje jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija betanija protest policija dnevni horoskop sahrane novi sad MUP novosadsko porodilište novosađani