FOTO: Novosadski srednjoškolci i studenti progovorili o problemima koji ih tište

FOTO: Novosadski srednjoškolci i studenti progovorili o problemima koji ih tište

Mladi hoće da menjaju svoje okruženje.

Na upravo završenim radionicama "Javno zagovaranje za mlade" okupili su se srednjoškolci i studenti da bi saznali kako da utiču na institucije da rade svoj posao bolje. Iako je atmosfera tokom radionica bila vrlo pozitivna, postojali su i kiseli momenti kada su ti mladi ljudi govorili o svojim iskustvima da su im članovi porodice umirali zbog, kako kažu, nemarnosti lekara, da su im pretukli prijatelja jer osvetljenje ispred škole ne radi, da su ih izujedali čopori pasa ili prosto da vide da nešto ne funkcioniše, a trebalo bi.


Tokom dva dana radionica, koje je organizovala Novosadska biciklistička inicijativa, oko 15 mladih govorilo je o problemima koji ih tište, a koji su iz oblasti zdravstva, obrazovanja, bezbednosti, socijalne zaštite i komunalnih usluga.- Najveći utisak su dobra motivacija, otvorenost i strast koju su mladi pokazali u želji da doprinesu rešavanju problema u zajednici. Sa druge strane stoje teške teme i lične priče koje su se pojavile i lavirint procedura i institucija u kojima mladi nisu u stanju da bez pomoći prepoznaju put do rešenja problema
– kaže vođa radionica Marko Trifković.


Učesnici su na radionicama saznali na koji način mogu da podstaknu procese formulisanja, donošenja i sprovođenja odluka različitih institucija. Radili su na realnim problemima i upoznali se sa predstavnikom Javnog preduzeća “Urbanizam” Aleksandrom Panjkovićem kako bi saznali na koji način funkcioniše menjanje plana grada i kako na to mogu da utiču.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan