FOTO: Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu

FOTO: Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu

Povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac, položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju zajedno sa delegacijom Vojske RS, Gradskog odbora SUBNOR i Rezervnim vojnim starešinama.

 

 

- Čestitam svim građanima Novog Sada Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Danas obeležavamo 71 godinu od dolaska slobode u naš grad odavajući počast svim oslobodiocima koji su dali ono najvrednije što imaju - svoje živote, da bismo mi danas imali grad kojim se ponosimo. Novi Sad neguje antifašističke tradicije, kao i sve ono što je bila odlika naših predaka u borbi za slobodu, i zato se nikada nećemo odreći svoje slavne tradicije, istine i istorije – rekao je tom prilikom gradonačelnik Vučević.

 

Istim povodom, u Domu vojske održana je Svečana akademija SUBNOR-a.

- Grad Novi Sad je ponosan, Novi Sad pamti, Novi Sad zna istinu i zna da ceni. Pre svega ceni slobodu i sve one oslobodioce našeg Grada i naše države. Novi Sad ne zaboravlja oslobodioce koji su dali svoje živote da bismo mi danas živeli u ovako slobodnom i lepom gradu. Naš grad je platio visoku cenu za vreme okupacije, a ponosan je i na te dane iako su bili teški i tužni. Svi ti dani su utkani u našu novosadsku priču, u našu ličnu kartu i čine nas onakvima kavi danas jesmo. Novi Sad neće dozvoliti prekrajanje i brisanje istorije, sa ponosom ćemo slaviti i obeležavati sve bitne datume u istoriji grada, a 23. oktobar svakako to jeste. Naravno, jednako značajan je i 9. novembar - dan kada smo dočekali slobodu u našem gradu. Novi Sad ima slavnu prošlost, a sigurno još lepšu budućnost, jer na današnji dan podnosimo i kandidaturu grada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Samo od nas zavisi koliko ćemo ga i kako čuvati. Apelujem na mlađe da uče od starijih generacija, da čuvamo naš grad i da cenimo slobodu koju smo platili najvišom cenom – rekao je gradonačelnik na Svečanoj akademiji.

 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Ledena Šuma jkp lisje servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad Isključenje struje matičar novi sad elektrovojvodina horoskop štrajk poštara Elektrodistribucija Novi Sad bebe bez struje isključenja struje horoskopski znaci raspored sahrana novi sad dnevni horoskop gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza pošte srbije novorođenčad bez vode astrologija sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija isključenje vode novosadsko porodilište zodijak