FOTO: Obeleženo dve decenije postojanja kluba "Adrenalin"

FOTO: Obeleženo dve decenije postojanja kluba "Adrenalin"

Danas je u Novom Sadu obeleženo dve decenije postojanja Adrenalina, najstarijeg i najbrojnijeg penjačkog kluba u Vojvodini, koji je od osnivanja do danas posetilo i u njemu probalo svoje penjačke veštine preko 15.000 ljudi.

Tim povodom je na Spensu u prostorijama kluba, uz svečani prijem kojem su prisustvovali Aranka Binder - Pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Miroslav Karban iz Gradskog sportskog saveza Novog Sada, i ostali saradnici i prijatelji kluba, predstavljena olimpijska sportska discilpina - sportsko penjanje, na steni visine 11,5 metara površine 300 m2.

Prikazani su postignuti rezultati i dodeljene zahvalnice institucijama i pojedincima koji su klub i penjački sport podržavali u protekle dve decenije.

Nenad Matić - Predsednik kluba, rekao je da su se prvi penjački usponi Adrenalin tima dešavali 1998. godine u Novom Sadu, na zidovima i steni Petrovaradinske tvrđave, u podnožju pored starog železničkog tunela. Danas, posle 20 godina, uz osvojene nacionalne i međunarodne trofeje, novi potpuno modernizovan i opremljen prostor za penjanje, najvišom stenom u zatvorenom prostoru u Srbiji visine 11,5 m površine 300 m2, malom bolder salom, teretanom i kardio salom, uz 5 licenciranih trenera i 6 instruktora, klub Adrenalin nalazi na nivou svetskih penjačkih centara!

 

On je dodao da je pored svega navedenog najveći uspeh kluba to što ima ogorman uticaj na razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji, koja je proteklu deceniju rađena uz saradnju sa Sportsko penjačkim savezom Srbije i Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, i Upravom za sport i omladinu grada Novog Sada, Sportskim savezom Vojvodine i Novog Sada.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan