FOTO: Objekat DZ "Adice" dobio nagradu za arhitekturu

FOTO: Objekat DZ "Adice" dobio nagradu za arhitekturu

Objekat Doma zdravlja na Adicama dobitnik je nagrade "BigSEE Architecture Avard 2022" u kategoriji arhitekture u javnom i komercijalnom interesu.

Zgradu je projektovao biro "DBA" arhitekte Đorđa Bajila, a koautorke su Tatjana Kaurin i Michaela Balaž, a Dom zdravlja je počeo sa radom krajem marta.

Završeni radovi na izgradnji Doma zdravlja na Adicama


Značaj ovog objekta predstavlja ogroman napredak koji može igrati važnu ulogu u svakodnevnom životu ljudi koji imaju koristi od njegovog postojanja. Zgrada služi zajednici sa primarnim zdravstvenim uslugama kao što su opšta medicina, opšta pedijatrijska medicina, opšta ginekološka medicina i opšta stomatološka medicina – piše se u objašnjenju nagrade.


Kako se dalje navodi, "najveći kvalitet pored samog programa je ugradnja građevinske strukture u postojeću strukturu prostora".


Osim tehničkih izazova, arhitekte su pristupile projektu sa ciljem da obezbede da zgrada bude intuitivna u uređenju i holističko iskustvo za korisnike. Akcenat je bio na stvaranju objekta koji je lak za pristup i navigaciju, psihološki miran, topao i gostoljubiv kako u eksterijeru tako i u enterijeru – zaključuje se.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan