FOTO: Od "višestruko značajne investicije" do "bolnog iskustva" – Dino park devastiran i zatvoren

FOTO: Od "višestruko značajne investicije" do "bolnog iskustva" – Dino park devastiran i zatvoren

Novosadski Dino park ne radi, a, po svemu sudeći, replike dinosaurusa su otišle na neko "bolje mesto"...

Da ova gromoglasno najavljivana turistička atrakcija više neće biti mesto dečje zabave, potvrdili su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i JKP "Gradsko zelenilo", javlja Radio 021.

Prostor na kojem se nalazio sada deluje baš kao i dinosaurusi koji su se u njima nalazili – mrtvo. 

Od natpisa "Dino park" na ulazu, koji je zapečaćen katancem, ostalo je samo "D..o park". Prozor na blagajni je razbijen, kao i prozori na još nekoliko objekata unutar ovog kompleksa. Neki objekti su potpuno srušeni, a ploče iz nekadašnje staze su izvađene i ostavljene sa strane. Park je zapušten, zarastao i u ruševinama, dok je veštačko jezero "presušilo".


Kakvi se tačno radovi obavljaju u Dino parku nije najjasnije, a iz "Gradskog zelenila" Radio 021 saznaje da partner sa kojim su organizovali saradnju ovog kompleksa nije želeo da nastavi saradnju. Kako navode, firma "Lagrota international" preuzela je svoje rekvizite koji su se nalazili u parku, odnosno replike dinosaurusa. Ovu kompaniju je praktično nemoguće kontaktirati. Na internetu o njoj malo toga ima, kontakt telefona nema, a zvanična mejl adresa iz registra je beskorisna, jer ili ne postoji ili ne može da prima nove poruke.

Ipak, 021.rs saznaje iz finansijskih knjiga da je u 2016. godini kada je Dino park počeo sa radom, "Lagrota" imala prihod veći od 18 miliona dinara, gotovo 18 puta više nego u 2015. Već u 2017. godini prihodi su se prepolovili, ali je firma mogla da se "vadi" na minoran dobitak. U 2018. prihodi firme pali su ispod šest miliona dinara, a godinu su završili sa gubitkom većim od dva miliona dinara.


Još 2015. godine, pre nego što će se Dino park u Novom Sadu otvoriti, gradonačelnik Novog Sada, tražeći da se pronađe adekvatna lokacija za ovaj kompleks, rekao je kako je u pitanju "višestruko značajna investicija za Novi Sad". Pet godina kasnije Vučević poručuje da je čitava priča bila "jedno bolno iskustvo". 

Detaljnije o ovoj vesti pročitajte na sajtu Radija 021.

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihailo

  pre 772 dana i 17 sati

  I šta sada?

  Oceni komentar:
  1
  19
 • Danijel

  pre 772 dana i 12 sati

  A može tu galens zgradu napraviti kome jos treba zelenilo.

  Oceni komentar:
  0
  43
 • Ja

  pre 772 dana i 4 sata

  Sad ce galens tu napraviti zgradu. Pa ne znam ko je mogao da pomisli da cr ovo zaziveti. Ljudi jednom odu u dino park i to je to. Zasitili se.

  Oceni komentar:
  1
  27
 • Slobodan gradjanin

  pre 772 dana i 3 sata

  Za koga je bolno iskustvo?
  Za Vucevica je bolno jer nije uspeo da zaradi koliko je planirao.
  Ovo je još jedan očigledni*** cenzurisano ***

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Block

  pre 771 dan i 23 sata

  Dobro je što im te godine nismo dozvolili da rade šta hoće, danas bi Novosađani moji ovako izgledao park kod Ž stanice. Hvala bogu I svim komšijama parka kod Ž.

  Oceni komentar:
  1
  22
 • mirkonee

  pre 771 dan i 17 sati

  Cena ulaza je bila još malo pa kao za Diznilend a ponuda iz godine u godinu ista. Park bez ideje za dalji razvoj i pruzanje novih sadrzaja osuđen je unapred da ovako prođe. Pogledajte Svilajnac i njihov muzej-park. Mnoge stvari se mogu naučiti a ne samo Novosadsko pranje para.

  Oceni komentar:
  0
  19