FOTO: Odbojkaški šampion proslavio jubilej

FOTO: Odbojkaški šampion proslavio jubilej

Najuspešniji odbojkaški klub u Srbiji i regionu, najbolji sportski klub u gradu i pokrajini proslavio je u sredu vredan jubilej.

Svečana akademija povodom 75 godina postojanja Odbojkaškog kluba Vojvodina održana je na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta uz prisustvo mnogobrojnih odbojkaških i sportskih legendi, nekadašnjih i aktuelnih igrača, reprezentativaca, trenera, veterana, zvaničnika Grada i Pokrajine, predstavnika ostalih sportova, saveza, sponzora, ali i velikog broja prijatelja iz Srbije i van nje.


Svečanost je otvorena Himnom Srbije, koju je izveo Miša Blizanac sa inkluzivnim horom "Ison", nakon čega su uvertiru u program na samo njima svojstven način napravili momci iz Državnog posla Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić, poznatiji u seriji kao Čvarkov, Boškić i Torbica. Osmesi u publici zagrejali su atmosferu, da bi nakon toga emocije potpuno probudio kratki film o "Divu iz bačke ravnice".


Goste je najpre pozdravio predsednik Odbojkaškog kluba Vojvodina Dragoljub Zbiljić, nakon čega je o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti govorio generalni director Nikola Salatić, nekada igrač i trener.

Jubilej kluba bio je povod i za drugo izdanje monografije, koja je u takvom obliku i obimu prvi put izdata pre deset godina. Novo izdanje, autora Tatjane Marovski i Nikole Marića predstavljeno je i na svečanoj akademiji.

Za kraj ovo posebno veče začinilo je uručenje plaketa i Statue velikana. Dragoljub Zbiljić i šef stručnog štaba Slobodan Boškan uručili su plakete Naftnoj industriji Srbije, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo i Gradu Novom Sadu, te Vasi Mijiću, Nedžadu Osmankaču i Slobodanu Galaševu. Plakete su pripale i Siniši Gavrančiću i Nikoli Grbiću, kojima će biti naknadno uručene.


Najviše klupsko priznanje pod nazivom "Velikan Odbojkaškog kluba Vojvodina" ustanovljeno je 1997. godine. Priznanje je rezervisano za članove kluba koji su postigli najveća i najvrednija sportska ostvarenja. Dodeljuje se igračima koji su osvojili trofej sa Vojvodinom i medalju sa reprezentacijom. Takođe, statua se uručuje i trenerima za evropski uspeh, kao i rukovodiocima za kontinuiran rad u klubu i vanredan doprinos njegovom razvoju.

Velikanima se uručuje STATUA VELIKANA, umetnička skulptura, rad našeg čuvenog vajara Jovana Soldatovića.


Prvi dobitnici bili su Žarko Petrović, Vladimir Grbić, Nikola Grbić, Slobodan Kovač, Đula Mešter, Andrija Gerić, Vladimir Batez, Slobodan Boškan, Đorđe Đurić, Veljko Petković, Vasa Mijić, Igor Vušurović, Zoran Gajić, Milorad Kijac, Rajko Kijac, Branislav Otić, Miroslav Vislavski i prof. Dr Boriša Vuković. Na svečanoj akademiji novi dobitnici statue postali su: Đorđe Mihajlović, Nedeljko Šipovac, Goran Ćato, Nikola Marić, Dejan Mandić, Dragoljub Zbiljić, Nikola Salatić, Strahinja Kozić, Edin Škorić, Dragan Nišić, Goran Marić Dejan Bojović, Marko Samardžić, Borislav Petrović, Marko Podraščanin, Goran Škundrić, Marko Ivović, Nikola Jovović, Milan Katić, Dražen Luburić, Vuk Todorović i Nikola Peković. Posthumno je pripala Radovanu Dabiću i Vladimiru Šiški.

U ime dobitnika zahvalio se i obratio aktuelni reprezentativac Srbije Nikola Jovović. Hor "Ison" izveo je još tri numere: "Molitvu", "Vreme je za Novi Sad" i "Hej, hej Vojvodino".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan