FOTO Održan i šesti dan Protesta protiv diktature u Novom Sadu

FOTO Održan i šesti dan Protesta protiv diktature u Novom Sadu

Večerašnji protest u Novom Sadu bio je najmasovniji od početka ove nedelje. Prema procenama organizatora, okupilo se negde oko 7.000 građana koji su prošetali centralnim gradskim ulicama.

Na čelu kolone demonstranti su nosili četiri velika transparenta na kojima je pisalo "Protiv sistema", "Stop Vučiću", "Sačuvajmo Kinesku četvrt" i "Protiv kapitalizma svim sredstvima".

Maršuta ovog protesta bila je nešto kraća nego prethodnih dana, ali su imali jedno mesto koje nisu posećivali prethodnih dana.

To je bila zgrada Radio-televizije Vojvodine, gde im se obratio i predsednik sindikata Nezavisnost Darko Šper koji je rekao da RTV o ovim protestima izveštava sramno i da jedina vest o ovim protestima bila napad na novinarku RTV-a koji se, kako on kaže, nikada nije desio.

“Sram ih bilo zbog toga. Ovo nije njihova televizija, ovo je vaša televizija, vi je plaćate, ja radim na ovoj televiziji zato što me vi plaćate, a ne ovi što lažu i manipulišu”, poručio je Šper.

Novosadski studenti koji su juče bili u Beogradu, iz glavnog grada vratili su se sa još jednom vešću – naime, postignut je dogovor sa beogradskim studentima o samim zahtevima koji će, kako oni kažu, biti zvanično saopšteni na protestu koji će biti održan u ponedeljak u 18h u više gradova Srbije.

Oceni vest:
19
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan