FOTO: Održan prijem prvaka i podela paketića Univerexporta u OŠ Dušan Radović

FOTO: Održan prijem prvaka i podela paketića Univerexporta u OŠ Dušan Radović

Na priredbi povodom početka školske godine i prijema prvaka u Osnovnoj školi "Dušan Radović" na Slanoj bari uručeni su i poklon-paketi kompanije "Univerexport", koja je i ove godine obezbedila poklone za sve đake koji kreću u prvi razred na teritoriji Novog Sada.

Ovom događaju prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković. 

- Početak školske godine je jedan od najuzbudljivijih dana za prvake, njihove roditelje i učitelje koji primaju novu generaciju, a svakako svečarski dan za celu državu. Odabrali smo ovu školu jer je u nju upisano najviše dece u prvi razred i to 253. Raduje me što kompanija "Univerexport" ponovo podržava sve prvake u Novom Sadu, a na taj način pokazuje društvenu odgovornost prema gradu u kojem je osnovana. Najlepša vest je da će Novi Sad imati 4.068 upisanih prvaka, što je za 300 dece više nego prošle godine. To pokazuje da grad raste i drago mi je što imamo potrebu da proširujemo kapacitete – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da je Grad za sve đake obezbedio ''Prvaricu'', kao i ostale vidove podrške kao što su povlastice u javnom prevozu, ishrani i boravku u obrazovnim ustanovama za pojedine kategorije.

- Danas smo na pravom mestu, u gradu koji širi kapacitete u školama, a prijem nove generacije učenika je najlepši trenutak za svakog prosvetnog radnika. Zahvaljujem se u ime Ministarstva gradonačelniku na dobrom radu uprave i Fondaciji "Univerexport" na divnoj akciji koju su posvetili novosadskim prvacima – izjavila je pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković.

Predstavnica kompanije "Univerexport" Olivera Ćirković izjavila je da ta kompanija u kontinuitetu podržava lokalnu zajednicu, kao i da je osnovana posebna Fondacija koja se bavi isključivo projektima u oblastima obrazovanja i sporta, a ciljna grupa su deca.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan